Ο Προμηθέας επέστρεψε από το -12 του 30′ (62-50) και με ένα τεράστιο σουτ του Cowan σε σχεδόν νεκρό χρόνο κατάφερε να αποδράσει με ένα τεράστιας σημασίας διπλό από την Πολωνία. Με αυτόν τον τρόπο η αρμάδα του Μάκη Γιατρά πέτυχε την τέταρτη της νίκη σε πέντε παιχνίδια στον όμιλο, με συνέπεια να φιγουράρουν στις πολύ υψηλές θέσεις της κατάταξης. Στον αντίποδα οι Πολωνοί μπορεί να έφτασαν κοντά στο πρώτο τους ροζ φύλλο, αλλά έμειναν κολλημένοι στις μηδέν νίκες μετά από πέντε αγώνες.

Για τους νικητές ξεχώρισε ο συνήθης ύποπτος Joe Young με 20 πόντους, με τον Kulboka να βρίσκεται κι αυτός σε ακόμη ένα ματς στην ζώνη του λυκόφωτος με 19 και 12 ριμπάουντ. Ακόμη σπουδαίος ήταν κι ο Cowan που μπορεί να έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων (εννιά), αλλά υπέγραψε το μεγάλο διπλό της ομάδας του. Στην αντίπερα όχθη ο Martin ήταν εξαιρετικός με 17 πόντους και επτά ασίστ, ενώ κι ο Dziewa βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Οι δύο “μονομάχοι” ήταν πολύ αναποτελεσματικοί στην επίθεση στο πρώτο κομμάτι του αγώνα με τους Πολωνούς να έχουν βραχεία κεφαλή (4-2). Οι Πατρινοί εξακολουθούσαν να είναι μουδιασμένοι στο παρκέ κι είδαν το σύνολο του Urlep να ελέγχει τον αγώνα (10-5), ενώ η μέτρια επιθετική τους λειτουργία έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ολοκληρώσουν με ένα μικρό πλεονέκτημα το πρώτο δεκάλεπτο (18-14).

Μάλιστα με ηγέτη τoν Martin η Slask έτρεξε ένα γρήγορο 6-0 κι έβαλε πολύ δύσκολα στους Αχαιούς, αφού αποσπάστηκε με 10 πόντους (24-14). Παρόλα αυτά η αντίδραση των παικτών του Γιατρά ήταν άμεση, καθότι έφεραν το παιχνίδι στο καλάθι (26-24), ενώ με δίποντο του Cowan πήραν κεφάλι στο σκορ (30-33). Βέβαια ο Προμηθέας πλήρωσε το νεκρό του διάστημα στο τέλος του πρώτου μέρους, με τους Πολωνούς να τρέχουν ένα σερί 12-0 και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο +9 (42-33).

Με γκολ – φάουλ του Dziewa οι γηπεδούχοι πήραν για πρώτη φορά απόσταση 11 πόντων στην αναμέτρηση (45-34), αλλά οι φιλοξενούμενοι συμμάζεψαν ξανά την κατάσταση και μπήκαν στην εξίσωση του αγώνα για τα καλά (49-44). Μπορεί να φαινόταν ότι οι Αχαιοί είχαν φέρει τον αγώνα στα μέτρα τους, αλλά η αρμάδα του Urlep έβρισκε πάντα τις λύσεις και δεν επέτρεπε στους Πατρινούς να γίνουν περισσότερο απειλητικοί (56-48).  Ακόμη φαινόταν ότι ο Προμηθέας  είχε εγκλωβιστεί για τα καλά στην άμυνα της Slask, με αποτέλεσμα να καλείται να ανατρέψει διαφορά 12 πόντων (62-50) στην τελική ευθεία του αγώνα.

Σε διάστημα μικρότερο του ενός λεπτού οι “πορτοκαλί” έβγαλαν σφυγμό, καθότι έτρεξαν ένα σερί 0-6 και ψαλίδισαν στο μισό την διαφορά των γηπεδούχων (62-56). Αυτήν την φορά οι Πατρινοί δεν άφησαν ημιτελές το comeback τους και με ένα τεράστιο καλάθι του Cowan μπήκαν για τα καλά στην διεκδίκηση του αγώνα (66-64). Ο Kulboka ανέλαβε δράση και ισοφάρισε στους 70 και τους 72 πόντους, αλλά οι γηπεδούχοι μπήκαν στην πρωτοπορία του σκορ (76-72 στο 39′). Αν και ο Προμηθέας βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο βρήκε ένα ακόμη μεγάλο σουτ με τον Young για το 76-75, την στιγμή που ο Cowan με ένα μεγάλο τρίποντο στο 1” υπέγραψε το διπλό για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 42-33, 62-50

Δείτε τα στατιστικά εδώ