Η ΑΕΚ ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο το μουδιασμένο της ξεκίνημα και με οδηγό την τρομερή της τέταρτη περίοδο κατάφερε να ανατρέψει μία διαφορά 18 πόντων, με αποτέλεσμα να “λυγίσει” την Limoges (82-72), να δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο διπλό επί της Galata, να ανέβει στο 2-1 και να κάνει ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά. Από την άλλη πλευρά η Limoges γνώρισε την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι έχασε ακόμη περισσότερο έδαφος για την είσοδό της στην οκτάδα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Mitchell με 21 πόντους, εννιά ριμπάουντ και πέντε ασίστ, την στιγμή που πολύ καλός ήταν και ο Miles με 20 πόντους (7/11 σουτ). Στον αντίποδα διακρίθηκε ο Graves με 20 πόντους, επτά ριμπάουντ και επτά ασίστ, αλλά αυτό δεν έφτανε για την ομάδα του.

Οι δύο “μονομάχοι” έδωσαν έμφαση στην άμυνα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την γαλλική ομάδα να διατηρεί ένα πλεονέκτημα, το οποίο ήταν πολύ ισχνό (10-12). Τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν αρκετά ως πολύ στην συνέχεια, διότι οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και στις δύο πλευρές του παρκέ και με ένα επιμέρους 4-13, ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (14-25) κι έβαλαν πολύ δύσκολα από νωρίς στην “Ένωση“. Το συγκρότημα του Cancellieri ανέβαζε όλο και περισσότερο την απόδοσή του, κάτι το οποίο και κεφαλαιοποίησε, διότι πήρε απόσταση 18 πόντων (21-39) μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Με το παιχνίδι να αρχίζει να της φεύγει από τα χέρια, η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και για αρχή πλησίασε στους 12 (29-41), ενώ οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με το απόλυτα αναστρέψιμο κι ελεγχόμενο +7 (35-42).

To σκηνικό του αγώνα ήταν παρόμοιο, αφού οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να γίνουν ακόμη πιο απειλητικοί, αλλά δεν το πέτυχαν, καθότι οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν αέρα έξι πόντων (43-49). Μάλιστα η Limoges παρέμενε σταθερά στην πρωτοπορία του σκορ και οδηγήθηκε με “προίκα” έξι πόντων στην τελική ευθεία του αγώνα (59-65). Παρόλα αυτά οι “κιτρινόμαυροι” ήταν αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το μεγάλο comeback και μείωσαν στους τρεις (64-67) και λίγο αργότερα προσπέρασαν (71-68). Το σύνολο του Καντζούρη δεν έμεινε εκεί και με ένα πολύ μεγάλο τρίποντο του Strelnieks στο 38′ ξέφυγε με εννιά (77-68), τρέχοντας ένα απίστευτο επιμέρους 18-3. Στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕΚ “κλείδωσε” το σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα και πήρε και μία ικανή διαφορά, που μπορεί να παίξει ρόλο σε κάποια πιθανή ισοβαθμία.

Τα δεκάλεπτα: 14-25, 35-42, 59-65, 82-72

Δείτε τα στατιστικά εδώ