Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το παιχνίδι της Εθνικής μας με το Βέλγιο

 

Ασφαλώς δεν είναι είδηση να κερδίσουμε το Βέλγιο. Η είδηση είναι ότι δεν είχαμε άλλο τραυματισμό μπρος στην κακοτυχία μας αλλά όχι μόνο εμάς γιατί τελικά στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ και σαν επίσημο τεστ για το Ευρωμπάσκετ που αρχίζει σε λίγες μέρες, πολλές ομάδες έχασαν βασικά αστέρια όπως χτες η Ιταλία πχ τον Γκαλινάρι. Και καθώς στα επόμενα παράθυρα δεν θα έχουμε τους βασικούς υπήρχε “πρέπει” για το ματς με το σκληροτράχηλο και μαχητικό μικρομεσαίο Βέλγιο που επειδή κουβαλάνε οι ομάδες τα αποτελέσματα από την περασμένη φάση με τις ελλείψεις, έχει και μαζί καβάτζα και ένα μπαμ στη Σερβία. Συνεπώς καλού κακού θέλαμε και διαφορά. 

Η Ελλάδα χωρίς Σλούκα, Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, αναγκάστηκε να πάιξει ένα ματς χωρίς κλασικό σέντερ με τον Γιάννη να κάνει αυτή την δουλειά. Και τέτοια ματς τα φοβάσαι μην στραβώσουν. Όμως η ομαδα μας με 19.000 κόσμο, σημαντικό αυτό, στο ΟΑΚΑ μπήκε με διάθεση και όρεξη και έδειξε με το καλημέρα ότι τέρμα τα αστεία!

Με 30-12 στο 9′ το ματς τελείωσε και μετά κάναμε συντήρηση και το Βέλγιο κοίταξε να μη διασυρθεί. Στο διάστημα αυτό με Γιάννη-Θανάση στην φροντ λάιν είχαμε τρομερή ενέργεια, κλεψίματα και τρανζίσιον με την εξαιρετική άμυνα. Γενικά με την παρουσία του Ιτούδη στο πάγκο η ομάδα είχε πάντα αρχή και τέλος και παρά τις απουσίες και έβγαζε σιγουριά. Αρχίσαμε και με 4/4τρ και όλα μαγικά. Πάντως προσέχουμε ότι το Βέλγιο μας πήρε 13 επιθετικά ριμπάουντς και χάσαμε 14 ολόκληρες βολές (13/27!) με τον Γιάννη να έχει 6 άστοχες (3/9). Ακόμα είχαμε ένα διάστημα μετά τα 4/4τρ με 1/10! Το 8/24 στο τέλος κομψί κομψά. Ότι αναγκάσαμε όμως το Βέλγιο σε 23 λάθη δείχνει ότι παίξαμε αμυνάρα.

Ο σούπερ κλασικός Γιάννης σε 27 και 26′. Πολύ ενέργεια ο Θανάσης. Εξαιρετικός και επιθετικά ο Καλάθης. Σούπερ Ντόρσεϊ (22π), θετικός Παπανικολάου, μαχητικός Αγραβάνης. Μόλις 9π από το πάγκο αλλά λογικά με τόσες απουσίες.