Ο γάμος τελικά με τον Mirko Drca δεν καρποφόρησε εν τέλει για τον Γλαύκο-Έσπερο, αλλά οι Αχαιοί δεν το έβαλαν και κάτω και βρήκαν τον πρώτο ξένο παίκτη στην ιστορία τους στο πρόσωπο του Jagos Kremic! 

Ο έμπειρος -επίσης- Σέρβος “ψηλός” (27 ετών – 2.09 μέτρα – Center) είχε περάσει την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην Εσθονία με τα χρώματα της KK Keila με την οποία και μέτρησε 11 πόντους και 12 ριμπάουντ ανά βραδιά σε 30 εμφανίσεις.

Μάλιστα, ο Kremic έκανε και το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα της Πάτρας πριν από μερικές ημέρες και κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα με την Γαλήνη.

Θυμίζουμε πως ο Kremic είχε συμφωνήσει στις 14 Αυγούστου με την γειτονική Αχαγιά ’82, αλλά εν τέλει δε συνέχισε η κοινή του πορεία με την ομάδα της Πάτρας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Αθλητική Ένωση Γλαύκου – Έσπερου ΑΟΠΑ Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Jagos Kremic. Ευχόμαστε στον Γιάγκος, που θα είναι τελικά ο πρώτος κοινοτικός αθλητής του Συλλόγου μας, υγεία και να έχει μια καλή αγωνιστική χρονιά με επιτυχίες τόσο σε ομαδικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο Γιάγκος Κρέμιτς έχει ύψος 2.09 και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Ο 27χρονος Σέρβος αγωνίστηκε την περσινή σεζόν 2021-22 στην Εσθονική Keila KK, με την οποία είχε σε 30 αγώνες 11 πόντους και 12 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Tην περίοδο 2020-2021 βρέθηκε στην 4η κατηγορία της Ισπανίας με την CB Almeria, όπου σε 13 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 5,4 πόντους και 6,6 ριμπάουντ, ενώ τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε με τη KK Beovuk 72 στη B΄ Κατηγορία Σερβίας”.