Ο Insider ανακάλυψε μια παράξενη ιστορία με μια επιτροπή διαιτητών όπου συμμετέχει ένας διαιτητής (και δύο που δεν είναι διαιτητές) η οποία όμως «εξαφανίζεται» στην αγγλική έκδοση. Μπερδευτήκατε;

Ως επιτροπή ορίζεται ένα διοικητικό όργανο (πολυμελές ή ολιγομελές) που είτε έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες ή συγκροτείται για να μελετήσει κάτι και να προτείνει λύσεις. Μέχρι εδώ καλά τα πάμε.

Μπορείς να συγκροτήσεις «μια πενταμελής επιτροπή από δύο- τρία άτομα» που έλεγε και ο Νίκος Βαμβακούλας είτε μια με περισσότερα μέλη, λοιπόν. Αυτά είναι που θα λάβουν τις αποφάσεις ή θα προτείνουν κάτι αναλόγως του θέματος με το οποίο καταπιάνονται. Μέχρι εδώ καλά τα πάμε.

Συγκροτείται λοιπόν μια επιτροπή που ασχολείται (ας πούμε) με τη διαιτησία! Είναι τα ίδια μέλη σε αυτή την επιτροπή. Δεν είναι τρεις τη μια φορά, πέντε διαφορετικοί σε μια άλλη συνεδρίαση, επτά διαφορετικοί στην επόμενη κτλ. Έχει οριστεί μια επιτροπή από συγκεκριμένα μέλη και κάνει τις συνεδριάσεις της.

Προσφάτως έκανα ένα πέρασμα από μια Ομοσπονδία με δεδομένες τις κοινωνικές μου ευαισθησίες κι άρχισα να μελετώ διάφορα. Ήθελα να δω και τα πρόσωπα που απαρτίζουν τις διάφορες επιτροπές. Κι έφτασα στη διαιτησία. Ένας διαιτητής και δύο που (τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζω) δεν είναι διαιτητές. Κάπως παράδοξο ακούγεται με δεδομένες τις «φωνές» που υπάρχουν σχετικά με το θέμα της διαιτησίας και (ας πούμε) για τα μέλη της ΚΕΔ.

Υπάρχει συνέχεια όμως. Διότι τα ονόματα που αναγράφονται στην ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας είναι εντελώς διαφορετικά (σε αριθμό και ονοματεπώνυμο) απ’ αυτά που εμφανίζονται στην αγγλική έκδοση! Τα τρία της ελληνικής έκδοσης γίνονται πέντε στην αγγλική, όπου «ταιριάζει» μόνο ένα πρόσωπο. Επίσης έχει «εξαφανιστεί» από την αγγλική έκδοση το όνομα του μοναδικού διαιτητή που συμμετέχει στην Επιτροπή Διαιτησίας και το οποίο φαίνεται στην ελληνική έκδοση. Γιατί έτσι;

Tags:
Insider