Ο Ανδρέας Καλόγηρος (2002, 1,98μ) τα τελευταία πολλά χρόνια βρίσκεται στην Λιθουανία, όντας μέλος της περυσινής πρωταθλήτριας της χώρας Lietuvos Rytas. Ο νεαρός άσος στην παρουσία του στον σύλλογο της Βόρειας Ευρώπης αγωνίζεται τόσο με την πρώτη ομάδα, ωστόσο παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής με την δεύτερη ομάδα της  Rytas που αγωνίζεται σε μία αρκετή ανταγωνιστική λίγκα όπως η Α2 της χώρας. Μάλιστα ο φέρελπις forward τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί πολύ καλές, εμφανίσεις, που του έδωσαν μόνιμη θέση στην 12αδα των μικρών Εθνικών ομάδων της χώρας μας (φέτος ήταν ξανά στην U20 της Ελλάδας).

Βέβαια η φετινή χρονιά μοιάζει να έχει τον χαρακτήρα της εκτόξευσης γι’ αυτόν, καθώς έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του κι αποτελεί αναμφισβήτητα τον ηγέτη της ομάδας του στην πορεία της στο πρωτάθλημα της Α2 της Λιθουανίας. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Καλόγηρος παίρνει άριστο βαθμό στον τομέα του σκοραρίσματος, καθότι μετράει 11 πόντους με 51% στο δίποντο, αφού είναι ένας παίκτης, που μπορεί να διεισδύσει και να δημιουργήσει πολλά ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.

Ακόμη ο 20χρονος καλαθοσφαιριστής είναι κι ένας εξαιρετικός δημιουργός, κάτι το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα κι από τις πάρα πολλές που μοιράζει ανά παιχνίδι (3,8). Συγκεκριμένα ο Θεσσαλονικιός άσος διαθέτει πολύ καλό χειρισμό για το ύψος του και την θέση του, επομένως μπορεί να εκμεταλλευτεί εξαιρετικά τους συμπαίκτες του και γι’ αυτόν τον λόγο έχει τον ρόλο του point forward στην ομάδα του. Επίσης σημαντική είναι η συνεισφορά του στα ριμπάουντ (4,6), με αποτέλεσμα να έχει όλα τα στοιχεία ενός all around παίκτη στο παρκέ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Βετούλας σκεφτόταν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να τον προσθέσει στο ρόστερ του Απόλλωνα και να του δώσει την ευκαιρία στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Basket League.