Τον 12ο νεότερο παίκτη που πάτησε διαχρονικά στα παρκέ της Basket League απέκτησε η ΧΑΝΘ, η οποία το μεσημέρι της Δευτέρας (26/9) ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Γιάννη Κομνιανίδη από τον Ηρακλή! 

Θυμίζουμε πως ο 16χρονος άσος είχε γίνει ο 12ος νεότερος παίκτης που κάνει το ντεμπούτο του στη Basket League σε έναν αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, όταν τα πολλά προβλήματα του Γηραιού του χάρισαν τη δυνατότητα να κάνει ένα αρκετά ιστορικό βράδυ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με μεγάλη ικανοποίηση η ΧΑΝΘ ανακοινώνει σήμερα την απόκτηση από τον Ηρακλή του διεθνούς Γιάννη Κομνιανίδη (γενν. 2006, ύψος 1.83, θέση PG).

Η μεταγραφή του Γιάννη αποτελεί μεγάλη μεταγραφική επιτυχία, αφενός γιατί επιβεβαιώνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη ΧΑΝΘ σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικό και διοικητικό και αφετέρου γιατί αποδεικνύει ότι η ΧΑΝΘ αποτελεί πλέον πόλο έλξης ταλαντούχων αθλητών υψηλού επιπέδου.

Ο Γιάννης ξεκίνησε το μπάσκετ στον Άρη και συνέχισε στον Αχιλλέα Τριανδρίας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έπαιζε στον Ηρακλή.

Την σεζόν 2021-2022 με την ανδρική ομάδα του Ηρακλή συμμετείχε σε αγώνα της Α1 εναντίον του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και χρίστηκε ο δωδέκατος νεότερος παίκτης στην ιστορία της Α1.

Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Παίδων, με την οποία κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16.

Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στη ΧΑΝΘ ο Γιάννης δήλωσε : «Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ.Σ. Ηρακλής για τις ισχυρές αθλητικές βάσεις που μου έδωσε. Εύχομαι τα καλύτερα για τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου. Ευχαριστώ πολύ».

Η ΧΑΝΘ ευχαριστεί την διοίκηση του Γ.Σ. Ηρακλής για την παραχώρηση του παίκτη.

Γιάννη καλωσόρισες. Σου ευχόμαστε να είσαι γερός και υγιής, η ΧΑΝΘ να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου και να γευτούμε μαζί διακρίσεις και επιτυχίες.

ΧΑΝΘ, Τρόπος ζωής, για μια ζωή”.