Είναι ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τον τίτλο στο κολεγιακό πρωτάθλημα. 19 χρονών με ύψος 2,01 και αποτελεί μέλος των Κονέκτικατ.

Ο λόγος φυσικά για τον Απόστολο Ρούμογλου. Πρωτοετής φοιτητής στο εν λόγω πανεπιστήμιο που εδώ και λίγες ώρες πανγηρύζει το πρώτο τίτλο στη καριέρα του. Ναι δεν έπαιξε πολύ στη περίφημη «Τρέλα του Μαρτίου» (March Madness) και αγωνίστηκε στο τελικό μόλις ένα λεπτό. Η διαδρομή του όμως είναι αξιοσημείωτη αλλά και το μέλλον αρκετά ευοίωνο θα λέγαμε.

Ο Ρούμογλου γέννημα θρέμα της Ξάνθης ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από τον Αρίωνα και έπειτα από λίγα χρόνια επιχείρησε ένα μικρό step up καθώς εντάχθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Σημείωσε συμμετοχή με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας στη Basket League και κάπου εκεί ξεκίνησε το όνειρο της Αμερικής όπως και για κάθε αθλητή στην ηλικία του. Όχι απαραίτητα για το NBA αλλά και για ένα Κολέγιο. Εκεί που θεωρητικά θα αποκτήσει όλα τα εφόδια για να συμμετέχει στα επόμενα χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Έτσι, το περασμένο Σεπτέμβριο και έπειτα από πολύωρες συζητήσεις συμφώνησε με τους Κονέκτικατ και πλέον όντας μόλις στο πρώτο έτος του Κολεγίου έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στα επόμενα τουρνουά του NCAA. Αλλά προσοχή, όχι μεγάλα λόγια για ένα παιδί 19 χρόνων που σταδιακά πρέπει να μπει σε «ενήλικα» παπούτσια.

Θυμίζουμε πως συνολικά η χρονιά τελείωσε για τον Ρούμογλου με συμμετοχή σε 19 παιχνίδια και 6 πόντους συνολικά με 2/7 σουτ, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Κλείνοντας ένα είναι σίγουρο πως ο Ρούμογλου και ο κάθε Ρούμογλου έχει το δικαίωμα στο όνειρο!