Δεν έχουν περάσει πάρα μόνο μερικές ημέρες από το πρώτο χρονικά παιχνίδι για την 1η αγωνιστική της Α Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας για τις ομάδες της Γ Εθνικής, με τον Αργοναύτη Ραφήνας να γίνεται η ομάδα που εξασφαλίζει το πρώτο αγωνιστικό εισιτήριο -είχε προηγηθεί και η άνευ ματς πρόκριση του ΑΟ Ερμιονίδας μετά και την απόφαση της Σφήκας Αμαλιάδας να μην κατέβει στη διοργάνωση- για την 2η στροφή του θεσμού, εκεί όπου περιμένει ήδη τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, ο οποίος και ξεπέρασε σε ένα σπουδαίο ντέρμπι το εμπόδιο της αχαϊκής Γαλήνης.

Ουσιαστικά, έπειτα από μια δύσκολη σεζόν η οποία συνοδεύτηκε με τον υποβιβασμό από τον 1ο όμιλο της Β Εθνικής την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή μετά και την ήττα στο “η ζωή μου ο θάνατός σου” ντέρμπι της ύστατης αγωνιστικής κόντρα στην Αχαγιά 82, το συγκρότημα του κόουτς Γιαννακόπουλου πέτυχε κόντρα στον ΑΟΚ Χαλανδρίου μια νίκη που εκτός από πρόκριση φέρνει χαμόγελα και ψυχολογία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στην τέταρτη τη τάξει πλέον εθνική λίγκα.
Και για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα, έπρεπε πρώτα να μιλήσει η… παλιοφρουρά!

Συγκεκριμένα, οι 7 παίκτες που παρέμειναν στην ομάδα της Ραφήνας και για τη νέα σεζόν βίωσαν ένα αρκετά ποιοτικό και μεστό βράδυ κόντρα στην αρμάδα από το Χαλάνδρι, κόντρα στην οποία πέτυχαν 69 πόντους, 11 δηλαδή περισσότερους από τους 58 που σκόραραν και οι 10 αθλητές του αντιπάλου ΜΑΖΊ!
Ακόμα και δε ληφθεί υπόψη η επική εμφάνιση του αρχισκόρερ Ορέστη Λίτσο -που πέτυχε συνολικά το 25% των πόντων της ομάδας του μόνος του-, οι γνώριμοι του “κίτρινου” ρόστερ Γεραμάνης, Κορομηλιάς και (ο αρχηγός) Σβάρνας συνεργάστηκαν για ακόμα 37 κοινούς πόντους με 3 τρίποντα, ενώ γενικότερα ακόμα μπήκαν στον πίνακα των σκόρερ και οι (αρχηγός) Ζακυνθινός, Μητσάκης και Κούρταλης με 10 πόντους αθροιστικά.
Γίνεται λόγος δηλαδή για μια επίδοση 7 αθλητών που ισοφαρίζει στους 69 πόντους την περσινή όλων των παικτών του Αργοναύτη στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής!

Από την άλλη μεριά, το επίσημο ντεμπούτο τους με την ομάδα της Ραφήνας έκαναν το βράδυ της Δευτέρας (19/9) και οι Σταμάτης, Μουργέλας, Τσίρος και Αραβαντινός, οι οποίοι άφησαν θετικές εντυπώσεις σε γενικές γραμμές με 23 κοινούς πόντους -με τους δύο πρώτους μάλιστα να είναι… καυτοί με 8 και 10 πόντους, αντίστοιχα, στην πρεμιέρα τους στο Κύπελλο.


Αναλυτικά οι πόντοι των παικτών που παρέμειναν στον Αργοναύτη:

  1. Λίτσο: 23
  2. Γεραμάνης: 17
  3. Κορομηλιάς: 11
  4. Σβάρνας: 8
  5. Ζακυνθινός: 4
  6. Μητσάκης: 3
  7. Κούρταλης: 3


Αναλυτικά οι πόντοι των παικτών που ήρθαν φέτος στον Αργοναύτη:

  1. Μουργέλας: 10
  2. Σταμάτης: 8
  3. Αραβαντινός: 3
  4. Τσίρος: 2

Τέλος, ακόμα ένα στοιχείο από το εν λόγω παιχνίδι για την Α Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας που πρέπει να αναφερθεί δεν είναι άλλο από την απόλυτη… φωτιά των νικητών από την περιφέρεια -με τον Αργοναύτη να είναι σε τρομερό βράδυ με 13 εύστοχα τρίποντα, επίδοση που του απέφερε 39 πόντους ήτοι το 42% των συνολικών του πόντων!

Μάλιστα, ο κόουτς Μπότης είδε τους μίσους του παίκτες, δηλαδή τους 6 από τους 12, να ευστοχούν σε τουλάχιστον ένα τρίποντο, ενώ την ίδια στιγμή Λίτσο και Σταμάτης… έσυραν τον χορό με 9 εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση, με τον ΑΟΚ Χαλανδρίου να μένει εν γένει στα 8…

Αναλυτικά οι μπόμπερ του Αργοναύτη:

  1. Λίτσο: 7 τρίποντα
  2. Σταμάτης: 2 τρίποντα
  3. Γεραμάνης: 1 τρίποντο
  4. Κορομηλιάς: 1 τρίποντο
  5. Σβάρνας: 1 τρίποντο
  6. Κούρταλης: 1 τρίποντο