Η Barcelona (της έλειπαν οι Jokubaitis και Laprovitolla) έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο μετά την πρώτη περίοδο και επιβλήθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία (80-72) επί του Παναθηναϊκού  (αγωνίστηκε χωρίς τους Σλούκα, Vildoza, Παπαπέτρου), ο οποίος πληγώθηκε σε τεράστιο βαθμό από την αστοχία του αλλά και τα πάρα πολλά χαμένα ριμπάουντ. Με αυτόν τον τρόπο οι Καταλανοί πέτυχαν την πέμπτη τους νίκη σε έξι ματς στην Ευρωλίγκα και ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Real, την ώρα που οι “πράσινοι” δεν εκμεταλλεύτηκαν την καλή τους ψυχολογία μετά το ροζ φύλλο στο ΣΕΦ κι υποχώρησαν στο 2-4. Από την πλευρά των νικητών ο Parker έκανε την διαφορά με 17 πόντους και πέντε ριμπάουντ, ενώ στην αντίπερα όχθη πάλεψε ο Grant με 15 πόντους.

Οι γηπεδούχοι χτύπησαν πολύ με τα σουτ μέσης απόστασης στο αρχικό διάστημα του αγώνα και προηγήθηκαν με τρεις πόντους (6-3), αλλά οι φιλοξενούμενοι με ηγέτες τους Lessort και Grant ισορρόπησαν άμεσα το ματς (7-7). Πάντως, ο Vesely χτύπησε ξανά από το high post και οι Καταλανοί πήραν πλεονέκτημα έξι πόντων (13-7), αλλά η απάντηση των “πρασίνων” ήταν και πάλι άμεση, αφού με τρίποντο του άποντου μέχρι τότε Guy έφεραν το ματς στον πόντο (15-14), ενώ το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ούτε στο ελάχιστο μέχρι την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου (21-20).

Η είσοδος του ρολίστα και με λίγο χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα Pauli άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τα διαμορφωμένα δεδομένα του αγώνα, καθότι έδωσε πολλές επιθετικές λύσεις στην ομάδα του, που πήρε για πρώτη φορά αέρα εννιά πόντων (31-22). Κάπου εκεί, το “τριφύλλι” έβγαλε ξανά σφυγμό μέσα στο παιχνίδι και έκλεισε ελαφρώς την ψαλίδα (33-28), ωστόσο η μάστιγα των χαμένων ριμπάουντ και της μεγάλης αστοχίας στα δίποντα βοήθησε τους Καταλανούς να φτάσουν στο +13 (43-30) και να οδηγηθούν στην ανάπαυλα στο +12 (45-33).

Tο συγκρότημα του Ataman είχε “κολλήσει” επιθετικά στις πρώτες κατοχές του δευτέρου μέρους και οι ¨σφιχτοί” αμυντικά γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 14 πόντων (47-33), το οποίο το διεύρυναν ακόμη περισσότερο στην συνέχεια (54-35) και έτσι έβαλαν πολύ δύσκολα στην ελληνική ομάδα. Τα πράγματα εξελισσόντουσαν ακόμη χειρότερα για τον Παναθηναϊκό, του οποίου η άμυνα υπέφερε από την υποδειγματική κυκλοφορία των “Blaugrana” κι έτσι βρέθηκε να χάνει με 22 (65-43), την ώρα που οδηγήθηκε στην τελική ευθεία του αγώνα στο -24 (71-47).

Παρά το γεγονός ότι η έκβαση του αγώνα είχε κριθεί, η αρμάδα του Grimau δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και ξέφυγε με 28 πόντους (75-47), αλλά στην συνέχεια με την είσοδο του second unit χαλάρωσε υπερβολικά και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να τρέξουν ένα σερί 0-14 και να μειώσουν στους 14 πόντους (75-61). Mάλιστα, ο Παναθηναϊκός δεν περιορίστηκε εκεί και στα τελευταία δευτερόλεπτα έριξε περαιτέρω την διαφορά, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις της άνετης ήττας του.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 71-47, 80-72

Δείτε τα στατιστικά εδώ