Πραγματοποιήθηκε σήμερα (5/7) το μεσημέρι στην Ελβετία η κλήρωση για τους ομίλους της σεζόν 2023-2024 στο Basketball Champions League, με τους ελληνικούς εκπροσώπους, τους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστέρι και Προμηθέα Πατρών να έχουν διαφορετικά συναισθήματα από την κληρωτίδα.

Η Ένωση έχει, στα χαρτιά τουλάχιστον, το πιο εύκολο έργο σε σχέση με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της χώρας μας στη διοργάνωση, καθώς θα αναμετρηθεί -χωρίς την παρουσία του φίλαθλου κοινού της στα εντός έδρας ματς της- τις Σεσίν, Σάσαρι και Λούντβινγκσμπουργκ στον 4ο όμιλο.

Από την άλλη μεριά, Περιστέρι και Προμηθέας δε στάθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί στη σημερινή κλήρωση. Οι πρώτοι θα αντιμετωπίσουν τις Λε Μαν, Σομπατέλι και Μάλαγα στον 1ο όμιλο ενώ οι Αχαιοί, στην επιστροφή τους στη διοργάνωση μετά από αρκετά χρόνια στο EuroCup, τις Οπάβα, Ρίτας Βίλνιους και Ντιζόν στον 2ο όμιλο.

Τέλος, πολύ δύσκολο φαντάζει μέχρι στιγμής το έργο του ΠΑΟΚ στον 7ο όμιλο του θεσμού, εκεί όπου υπάρχουν ήδη οι Γαλατασαράι και Χάποελ Ιερουσαλήμ και περιμένει ακόμα έναν αντίπαλο από τα προκριματικά -με την ΑΕΚ Λάρνακας να είναι μια από τις ομάδες που ενδέχεται να τεθούν στο δρόμο του (Μπάκεν Μπίαρς, Πέια, Κάλεβ/Κράμο, Νόρκεπινγκ Ντόλφινς, Μπενφίκα, Τιφλίδα, Πατριότι Λέβιτσε οι υπόλοιπες υποψήφιες).

Αναλυτικά οι όμιλοι της σεζόν 2023-2024:

1ος όμιλος

Λε Μαν
Περιστέρι
Σομπατέλι
Μάλαγα

2ος όμιλος

Οπάβα
Προμηθέας
Ρίτας Βίλνιους
Ντιζόν

3ος όμιλος

2η ομάδα προκριματικών
Ρίγα
Νταρουσάφακα
Τενερίφη

4ος όμιλος

Σεσίν
Σάσαρι
Λούντβινγκσμπουργκ
ΑΕΚ

5ος όμιλος

3η ομάδα προκριματικών
Όλντενμπουργκ
Οστάνδη
Καρσίγιακα

6ος όμιλος

Μπρεογκάν
Μπουρσασπόρ
Βόννη
Χάποελ Χολόν

7ος όμιλος

1η ομάδα προκριματικών
ΠΑΟΚ
Γαλατάσαραϊ
Χάποελ Ιερουσαλήμ

8ος όμιλος

Ντερτόνα
Μούρθια
Ιγκοκέα
Τόφας

Μπορείτε να δείτε την κλήρωση στο βίντεο που ακολουθεί: