Πριν από μερικές ώρες, ο Shams Charania επιβεβαίωσε ουσιαστικά τη μετακίνηση του Κώστα Αντετοκούνμπο στους Chicago Bulls, οι οποίοι πρόσφεραν στον Έλληνα Center την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο τελικό τους ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν μέσω των training cams του Σεπτεμβρίου.
Μια πρωτοβουλία που σίγουρα δεν τελειώνει στον ίδιο τον νεαρό “ψηλό”…

Πρακτικά, όσο μεγάλη και αν είναι η βελτίωσή του και όσο τρανά και απέδειξε πως μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη τόσο με την Εθνική ομάδα όσο και με την ASVEL Villeurbanne, ο Αντετοκούνμπο δεν έχει θέση στο σύνολο του Illinois, στο οποίο και υπάρχουν ήδη 4 centers που αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση και μοίρα από εκείνον. Ο λόγος για τους Nikola Vucevic, Andre Drummond, Tony Bradley και Marko Simonovic, με τον τελευταίο ειδικά να αποτελεί ένα ιδιαίτερο στοίχημα για το Front Office του οργανισμού, με την μεστή του Summer League να αναμένεται να του βρει ορισμένα λεπτά ως τρίτος Center σε ένα από τα καλύτερα σύνολα της Ανατολής. Την ίδια στιγμή δε, ο Αντετοκούνμπο θα πρέπει να κοντράρει και έναν από τους πιο σταθερά καλούς back up ριμπάουντερ της λίγκας, με τον Bradley να μετράει 1 διεκδικούμενο επιθετικό ριμπάουντ αλλά και 4 screen ασίστ ανά βραδιά όντας ένας τίμιος, φθηνός και ουσιαστικός “ψηλός”.

Ουσιαστικά λοιπόν, ο Αντετοκούνμπο δεν θα έπρεπε καν να διεκδικεί μια θέση στο κόκκινο ρόστερ κόντρα στους wings Jones, Freeman-Liberty, Hill και Lewis, που θεωρητικά κολλούν καλύτερα σε ένα run n gun και defense to offense σύνολο όπως αυτό του Coach Βilly Donovan.

Έχουμε ξεκαθαρίσει στο παρελθόν πως πιθανή ανταλλαγή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αυτή τη στιγμή δε γίνεται να υπάρξει ακόμα και αν ο ίδιος πιέσει τρομερά τους Milwaukee Bucks. Ωστόσο, η κίνηση των Bulls, στους οποίους έχει δηλώσει πως θέλει να παίξει κάποια μέρα, δεν ελλοχεύει στρατηγική άμεσης απόκτησής του, αλλά μελλοντικής.

Πώς;
Δείχνοντάς του πως στην πόλη των ανέμων υπάρχει χώρος για αυτόν και την οικογένειά του, πως θέλουν να τον σεβαστούν, πως επιθυμούν να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να τον πείσουν. Και μια θέση στον αγαπημένο του αδερφό θα είναι ένα πρώτο βήμα για να μάθει ο Greek Freak για τα καλά πως οι “Ταύροι” είναι πρόθυμοι να γίνουν αρνάκια!