Η Ελευθερία Μοσχάτου χθες επικράτησε με τεράστια άνεση επί του Φοίνικα Πειραιά (110-85), δείχνοντας τα δόντια της από το πρώτο ημίχρονο και βελτιώνοντας ο ρεκόρ της στο εξαιρετικό 8-2, το οποίο της δίνει καλές ελπίδες για να διεκδικήσει την άνοδο στην Β’ Εθνική μέχρι τέλους. Η χθεσινή έκταση της νίκης του κόουτς Σίμου δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανάλυσης του αγώνα, καθότι ο αθηναϊκός οργανισμός ήταν κυρίαρχος και βρήκε την ευκαιρία να ξεσπάσει απέναντι σε μία από τις πιο ανίσχυρες ομάδες του ομίλου.

Παρόλα αυτό που προκάλεσε αίσθηση από το εν λόγω παιχνίδι ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Δημήτρη Ματσούκη, ο οποίος κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με τους Πειραιώτες ήταν πραγματικά ασταμάτητος, βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο όλη την γκάμα του πλουσίου ταλέντου που διαθέτει. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο νεαρός SG (2002, 1,86) σημείωσε 38 πόντους με έξι τρίποντα, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική βραδιά που δίχως καμιά δόση υπερβολής ενδεχομένως να ήταν και η καλύτερή του σε όλη την μέχρι τώρα πορεία του στις Εθνικές Κατηγορίες.

Βέβαια θυμίζουμε ότι ο ικανός SG την φετινή σεζόν έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία της Ελευθερίας, καθώς παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Γιώργο Σίμο, ο οποίος τον εμπιστεύεται απόλυτα. Ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ δικαιώνει απόλυτα τον προπονητή του για την επιλογή του να του δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο παρκέ, καθώς είναι από τους κύριους επιθετικούς πόλους της ομάδας, μετρώντας περίπου εννιά πόντους ανά βραδιά σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κι ακόμη πιο σκληρό όμιλο όπως ο τρίτος, στον οποίο υπάρχουν πληθώρα ανταγωνιστικών συνόλων που μπορούν να κάνουν την ζημιά.

Γενικότερα ο Ματσούκης δείχνει ότι έχει όλα τα εχέγγυα να συνεχίσει έτσι, καθότι διαθέτει αρκετά μεγάλο ταλέντο, το οποίο σταδιακά αναδεικνύει στο παρκέ. Ακόμη είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όσο ο φέρελπις καλαθοσφαιριστής συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς τόσο θα ανεβαίνει η παραγωγικότητα της Ελευθερίας, η οποία περιμένει πάρα πολλά από αυτόν ενόψει της δύσκολης συνέχειας στον δεύτερο γύρο, που θα είναι καθοριστικός για την επίτευξη ή μη των στόχων της. Τέλος στην φετινή αγωνιστική του άνοδο και την γενικότερη ωρίμανση του σαν παίκτη φαίνεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο η διετία στον ΝΕΟΛ και την Β’ Εθνική αλλά κι η παρουσία του στα εφηβικά της ΑΕΚ.