Η Εθνική Νεανίδων είχε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, με συνέπεια να ηττηθεί από την Ουγγαρία με 45-57  και η υπόθεση παραμονή στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος να γίνει πλέον αρκετά περίπλοκη ως δύσκολη. Συγκεκριμένα έπειτα από αυτό το ανεπιτυχές αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παλέψει για τις θέσεις 13-16 και για να αποφύγει τον υποβιβασμό θα πρέπει να πάρει την 13η θέση.

Ο άσχημος επιθετικός ρυθμός των παικτριών του Κεραμιδά ήταν σαφής από το ξεκίνημα, καθότι πέτυχαν μόλις εννιά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Παρόλα αυτά ήταν συνεπείς στην άμυνα και βρέθηκαν μόλις τρεις πόντους πίσω (9-12), με την Ουγγαρία να διατηρεί αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (27-30).

Τα πάντα κρίθηκαν όμως στην τρίτη περίοδο όταν οι αντίπαλές μας μάς έβαλαν στην μέγγενή τους και πετύχαμε μόλις τέσσερις πόντους, καθώς η διαφορά έφτασε στους 13 πόντους (31-44), με το προβάδισμα αυτό να είναι μη αναστρέψιμο, κάτι που φάνηκε κι από την εξέλιξη του αγώνα.  Κορυφαία παίκτρια για την “Επίσημη Αγαπημένη” ήταν η Βασιλείου με 18 πόντους, την στιγμή που διψήφια ήταν κι η Μπαξεβάνου με 10 πόντους.

Δείτε τα στατιστικά εδώ

Τα δεκάλεπτα: 9-12, 27-30, 31-44, 45-57