Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ένας από τους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ, ο Γιάννης Ιωαννίδης, σκορπώντας απέραντη θλίψη στο άθλημα.

Ο σπουδαίος παίκτης και προπονητής, που συνδύασε το όνομά του στο υψηλότερο επίπεδο τόσο με τον Άρη και τον Ολυμπιακό όσο φυσικά και με την Εθνική μας ομάδα, ταλαιπωρούταν επί σειρά ετών από σοβαρά προβλήματα υγείας, κάτι που οδήγησε και στο θάνατό του πριν από μερικές στιγμές.

Η καριέρα του Ιωαννίδη φυσικά δε χρειάζεται την παραμικρή σύσταση. Μιλάμε άλλωστε για έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές στη Γηραιά Ήπειρο, ο οποίος τόσο στον Άρη και στον Ολυμπιακό όσο και στην ΑΕΚ πρόλαβε να αφήσει έντονο το προσωπικό του στίγμα κερδίζοντας 12 πρωταθλήματα Ελλάδας αλλά και έξι Κύπελλα Ελλάδας.

Φυσικά είχε και τεράστιες πορείες και στην Ευρώπη με τους δύο πρώτους συλλόγους, με τους οποίους έβαλε ξανά το ελληνικό μπάσκετ στο χάρτη της Ευρώπης μετά από μερικά χρόνια νωθρότητας εκτός συνόρων φτάνοντας σε έξι διαφορετικά Final Four.

Τέλος αξίζει φυσικά να αναφερθεί το γεγονός πως στα 25 περίπου έτη που ασχολήθηκε ενεργά με την προπονητική, ο Ξανθός, όπως ήταν το προσωνύμιό του, μέτρησε στη καριέρα του 418 νίκες, επίδοση που είναι και η κορυφαία για κάθε προπονητή στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπασκετικού γίγνεσθαι.