Καταστροφική νοοτροπία που έχει «χτιστεί» στη λογική της fast track προώθησης και στην απόλυτη έκφραση της «ανωτάτης μπακαλικής»! Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

 

Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο στάθηκε μια κουβέντα που είχα προ ημερών με παράγοντες αθηναϊκής ομάδας, που αγωνίζεται σε Εθνική Κατηγορία. Μου είπαν ότι εμφανίστηκε ατζέντης ο οποίος απαίτησε προμήθεια για παίκτη που έπαιρνε το «μνημειώδες» ποσό των 180 ευρώ το μήνα! Το ίδιο είχε κάνει και την περασμένη χρονιά αν και ο παίκτης είχε συμφωνήσει με την ομάδα ότι λόγω έλλειψης χρημάτων δεν ήταν δυνατή η αμοιβή του κι έπαιρνε ένα ποσό σαν 50 ευρώ το μήνα!

Δε ρώτησα τι έκαναν με το συγκεκριμένο ατζέντη. Αν ήμουν εγώ στη θέση τους, θα ακολουθούσα το παλιό δοκιμασμένο κόλπο: Σε μια χαρτοσακούλα μανάβικου θα του έβαζα μέσα την (απίστευτη) προμήθειά του σε πεντάλεπτα, δεκάλεπτα και εικοσάλεπτα έτσι για να αισθανθεί το πόσο γελοίος είναι. Σίγουρα όμως θα έπιανα το παιδί και θα του έλεγα ότι «πρώτα πρέπει να παίξεις μπάσκετ και μετά να ασχοληθείς να προσλάβεις μάνατζερ»! Πραγματικά, δεν έχει λογική αυτό που γίνεται όταν οι ομάδες θέλουν να μιλήσουν με παιδιά 18-19 ετών που μόλις «βγήκαν» από το εφηβικό κι ακούνε το τρομερό «ναι θα μιλήσετε με τον ατζέντη μου»!

Ομάδες Εθνικών Κατηγοριών, Τοπικών Ενώσεων για να πληρώσουν 150 και 200 ευρώ το μήνα σε ένα νέο παιδί, θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν με τον ατζέντη του λες και είναι ο LeBron James!

Η προσωπική μου απορία είναι άλλη: Ένα παιδί 17-18-19 ετών, δίμετρο και (όπως θα πρέπει κανονικά) γεμάτο όρεξη και κίνητρο για δουλειά, χρειάζεται ατζέντη για να βρει 150 ευρώ σε μια ομάδα! Και να παίξει μπάσκετ, να βελτιωθεί, να ανέβει!

Πολύ απλά και με όλη την αγάπη: Αγόρι μου, 150 ευρώ εξασφαλίζεις και μόνος σου, δε χρειάζεται να σου παίρνει τα 20 ευρώ κάθε μήνα ο ατζέντης ως προμήθεια! Για όνομα του Θεού. Πρώτα παίζεις μπάσκετ και μετά ασχολείσαι με ατζέντηδες. ΝΟΜΟΣ της ζωής.

Επειδή θα έχουμε διάφορες αντιδράσεις όπως πχ των μονίμως έξυπνων που θα γράψουν «ναι τώρα ανακαλύψατε την Αμερική» θα τους απαντήσουμε ότι τα γράφουμε εδώ και καιρό και γελάμε προκαταβολικά με όποιον γράψει κάτι τέτοιο.

Όπως επίσης υπάρχει και κάτι άλλο: Σε όλους τους χώρους υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Αυτό που κάνουν οι συγκεκριμένοι δεν είναι τόσο κακό συγκριτικά με αυτό που κάνει ένας άλλος που παίρνει τηλέφωνο συναδέλφους του και λέει «σε κάτι παιδάκια σαν εσένα κάνω σεξ (sic) και έχω κάνει φυλακή»!Κατ’ αρχήν αν το δεύτερο (περί φυλακής) ισχύει μάλλον θα πρέπει να δείχνει το αποφυλακιστήριό του όταν παριστάνει τον εκπρόσωπο. Βέβαια το πιθανότερο είναι να λέει ψέματα αλλά αφού ο ίδιος υπερηφανεύεται ότι είναι πρώην κατάδικος, δεν του στερούμε το όνειρο.

Αλλά σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο ζήτημα εκτός του ότι παραπέμπει σε «ανώτατη μπακαλική», σίγουρα δεν κάνει καλό στη νοοτροπία. Και μάλλον οι ίδιοι οι ατζέντηδες θα πρέπει να αποφασίσουν ΚΕΝΤΡΙΚΑ να σταματήσει το «ψιλικατζίδικο»