Μια ειδική βράβευση έλαβε χώρα στο Final-4 της Elite League. 

Συγκεκριμένα, η ΕΟΚ και ο Δημήτρης Ντικούδης παρέδωσαν μια φανέλα της Εθνικής στο αθλητή του Ερμή Σχηματαρίου Παναγιώτη Τζαβέλα με το ονομά του από πίσω.

Θυμίζουμε πως ο Παναγιώτης Τζαβέλας είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, το οποίο πήρε χρόνο συμμετοχής στην 30η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Elite League, σε αγώνα του Ερμή Σχηματαρίου με την Ελευθερούπολη.

Ο πατέρας του φυσικά ήταν παρών και όντας συγκινημένος δήλωσε:

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τον Παναγιώτη και την εξέλιξή του. Έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα και η βράβευση αυτή αποτελεί μια δικαίωση για τον ίδιο και για μας. Ο Παναγιώτης παίζει μπάσκετ, το αγαπά πολύ και αυτό του δίνει μεγάλη χαρά. Στο Final 4 της Elite League Ερρίκος Ντυνάν απόλαυσε μια φοβερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και τον χειροκρότησε ο κόσμος. Είναι ένα ωραίο μήνυμα αυτό που περνάει, γιατί ο Παναγιώτης και παιδιά σαν τον Παναγιώτη χρειάζονται την αγάπη και την προσοχή όλων εμάς, αλλά και της πολιτείας».

Με τη σειρά του ο Παναγιώτης Τζαβέλλας έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης για την τιμή που μου έκανε. Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογο μου Ερμής Σχηματαρίου και φυσικά τον προπονητή μου κύριο Νίκο Οικονόμου που με πίστεψε και που εξαιτίας του ζω στιγμές που κάποτε απλά της ονειρευόμουν. Θέλω να πω σε όλα τα παιδιά να πιστέψουν στα όνειρά τους και να νιώσουν πως είμαστε όλοι ίσοι».