Ένα εύκολο απόγευμα είχε στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο, η Εθνική ομάδα Γυναικών η οποία κέρδισε με 86-61 την Εσθονία. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του κόουτς Πρέκα μετράει τρεις νίκες και παραμένει στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα κάνοντας ένα ακόμη βήματα για τη πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του Ιουνίου. Κορυφαία για την Εθνική μας ομάδα ήταν η Σπανού με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασσίστ ενώ από πλευράς Εσθονίας ξεχώρισε η Toks με 11.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και η Εθνική μας ομάδα μπήκε στο γήπεδο θέλωντας να δώσει υψηλό ρυθμό. Το αρχικό 8-0 προήλθε από γρήγορο τραζίσιον και πρωταγωνίστριες τις Σταμολάμπρου, Σπανού και Σταμάτη. Οι Εσθονές στην αντίπερα όχθη ήταν αρκετές άστοχες στο ξεκίνημα. Η άμυνα της Εθνικής ήταν πολύ καλά και η διαφορά ανέβηκε στο +9 (12-3) με το post up παιχνίδι της Φασούλα. Οι φιλοξενούμενες δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και μέχρι το όγδοο λεπτό είχε πετύχει μόνο τέσσερις πόντους. Αντίθετα οι Ελληνίδες είχαν πλουραλισμό στην επίθεση με τις Χριστινάκη και Φασούλα να κάνουν το 23-4. Bratka και Pokk βρήκαν ατομικές ενέργειες και έριξαν τη διαφορά στο -12 (27-15). Τα αβίαστα λάθη και η χαλαρή άμυνα της Εθνικής μας ομάδας έφεραν τη διαφορά στους πέντε (27-22). Η διαφορά καθώς περνούσε το δεύτερο δεκάλεπτο διατηρούταν σε αυτά τα επίπεδα καθώς η ατομική άμυνα των ελληνίδων παικτριών δεν ήταν αποτελεσματική. Εντούτοις, τα picn n roll είχαν ως αποδέκτη την Φασούλα που δεν λάθεψε και έφερε τη διαφορά στο +9 (35-26). Στο τέλος του ημιχρόνου, η Εθνική ανέβασε και πάλι το ρυθμό της και πήγε στα αποδυτήρια με +14 (44-30).

Στο δεύτερο μέρος, η Εθνική μας μπήκε με σκοπό να διατηρήσει τη διψήφια διαφορά. Toks και Rattassep μπήκαν δυνατά από πλευράς Εσθονών αλλά οι Ελληνίδες χτυπούσαν στο ανοιχτό γήπεδο με αποτέλεσμα να προηγούνται με +13 (50-37). Η διαφορά όσο οι παίκτριες του κόουτς Πρέκα έτρεχαν στον αιφνιδιασμό τόσο μεγάλωνε η διαφορά που έφτασε στη μέγιστη τιμή της  στο δεύτερο ημίχρονο(61-44). Το ροτέισον άνοιξε, ωστόσο ο ρυθμός δεν έπεφτε και η Εθνική σκόραρε συνολικά 26 πόντους στη τρίτη περίοδο με πρωταγωνίστριες τις Παυλοπούλου, Σπανού και Φασούλα. Η Σωτηρίου με εύστοχη βολή στην αρχή της τέταρτης περιόδου έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +20 (72-52). Οι Εσθονές δεν είχαν σταθερή επιθετική λύση και ήταν δύσκολο να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Η ψαλίδα άνοιξε και άλλο με τη Χαριστανίδου να παίρνει λεπτά συμμετοχής και να διαμοφώνει το 80-57. Η εξέλιξη δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και έτσι η Εθνική πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 44-30, 66-50, 86-61.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.