Η Εθνική μας ομάδα έχανε σταδιακά την επαφή της με το σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά και έτσι δέχτηκε μία άνετη πλην όμως αναμενόμενη ήττα από την Αμερική (81-109). Ουσιαστικά η “γαλανόλευκη” έπεσε στο 1-1 και θα δώσει την Τετάρτη τελικό πρόκρισης με την Νέα Ζηλανδία, την στιγμή που η αρμάδα του Kerr “κλείδωσε” από σήμερα την είσοδό της στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου μας. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισε η τριπλέτα Reaves (15 πόντοι), Edwards (13 πόντοι) και Brunson (13 πόντοι), την στιγμή που από την χώρα μας πάλεψαν οι Παπαγιάννης (17 πόντοι), Ρογκαβόπουλος (14 πόντοι) και Walkup (επτά πόντοι, επτά ασίστ).

Με τον Thomas Walkup να οργανώνει μαεστρικά τις επιθέσεις μας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και πήρε πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (6-2). Κάπου εκεί οι Αμερικανοί αφυπνίστηκαν και χτύπησαν πολύ αποτελεσματικά στο τρανζίσιον, με συνέπεια να προσπεράσουν για πρώτη φορά στο σκορ (6-7). Η “Επίσημη Αγαπημένη” δεν πανικοβλήθηκε από το μίνι ξέσπασμα της Team USA και με τον Γιώργο Παπαγιάννη να βρίσκεται σε οργιαστική κατάσταση στο μπροστά μέρος του παρκέ παρέμενε δυναμικά στην εξίσωση του παιχνιδιού (17-18), ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο -4 (19-23).

O ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στα επόμενα λεπτά, κάτι που ευνόησε σε μεγάλο βαθμό το συγκρότημα του Ιτούδη, το οποίο παρέμενε συνεχώς σε απόσταση βολής (25-29). Σε εκείνο το σημείο του αγώνα η Εθνική μας έκανε ορισμένες βεβιασμένες επιλογές στο μπροστά μέρος του παρκέ, δίνοντας το δικαίωμα στην αρμάδα του Kerr να πάρει αέρα 12 πόντων μετά από επιβλητικό κάρφωμα του Banchero (25-37). Παρά το γεγονός ότι δεν πήγαινε τίποτα καλά, η Ελλάδα δεν άφησε το παιχνίδι στην τύχη της και με πρωταγωνιστές τους Walkup και Παπαγιάννη έγινε εκ νέου ανταγωνιστική (36-44). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έδειξαν ξανά ποια ομάδα ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης και έτσι πάτησαν το πόδι στο γκάζι κι οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +13 (37-50).

Οι κινητήριοι μοχλοί της Εθνικής μας είχαν περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό κι ως εκ τούτου “κόλλησε” επιθετικά και έδωσε την δυνατότητα στους Αμερικανούς να αποσπαστούν με 17 πόντους (40-57). Το σύνολο του Kerr έμοιαζε να είχε βάλει το νερό στο αυλάκι κι έπαιζε πιο απελευθερωμένα, με αποτέλεσμα να διασπά ευκολότερα την κλειστή άμυνα της “γαλανόλευκης” και να φτάνει για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο +22 (46-68). Το σκηνικό του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου, με τους “μπλε” να πηγαίνουν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 23 πόντων (56-79) και να καθαρίζει την νίκη.

Η Team USA παρά την έκταση της διαφοράς δεν έδειχνε διάθεση να κατεβάσει ταχύτητα και ξέφυγε ακόμη και με 25 πόντους (58-83), όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είδε τον πολύ αποτελεσματικό Νίκο Ρογκαβόπουλο να βγαίνει μπροστά και να μειώνει στους 19 (71-90). Αυτή η μικρή μας αντεπίθεση φαίνεται πως πείσμωσε περαιτέρω τους αντιπάλους μας, οι οποίοι με τρομερούς αυτοματισμούς στην επίθεση και με πολύ πιεστική άμυνα, έτρεξαν σερί 0-11, ανέβασαν το προβάδισμά τους στους 30 πόντους (71-101) και ξεπέρασαν τους 100 πόντους στα τρία λεπτά πριν την λήξης του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 37-50, 56-79

Δείτε τα στατιστικά εδώ