Η Ελλάδα ξεκίνησε με το δεξί στο τουρνουά “Ακρόπολις”, καθώς με εξαίρεση ένα μικρό μπλακ άουτ από το 10 ως το 15′ επιβλήθηκε με ευκολία των Πολωνών. Η “γαλανόλευκη” ήταν υπερηχητική στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ μέχρι το 30′ έκανε συντήρηση δυνάμεων, κρατώντας τους αντιπάλους της έστω και διακριτικά μέσα στο παιχνίδι. Η τελική ευθεία της αναμέτρησης έμοιαζε με την αφετηρία της, καθώς η “γαλανόλευκη” ήταν συγκεντρωμένη και στις δύο πλευρές του παρκέ, ανοίγοντας έτσι την ψαλίδα μέχρι την τελική κόρνα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιάννης με 24 πόντους, με τους Dorsey, Παπαπέτρου και Κ. Αντετοκούνμπο να τον συνεπικουρούν με 19, 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Για τους ηττημένους ξεχώρισε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της αντιπάλου της ΑΕΚ στο BCL Reggio Emilia Mateusz Ponitka, που μέτρησε 15 πόντους, με τον Sokolowski να ακολουθεί με άλλους 13.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση όπως στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ισπανία, με συνέπεια να πάρει προβάδισμα οκτώ πόντων (8-0). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά την άμυνα χώρου των Πολωνών έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και με τα αδέρφια Αντετοκούνμπο σε ρόλο πρωταγωνιστή αποσπάστηκε άμεσα με 16 πόντους (18-2). Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης, η “Επίσημη Αγαπημένη” συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +17 (27-10), όντας πειστική και στις δύο γραμμές του γηπέδου.

Η συνέχεια ήταν μία εντελώς άλλη ιστορία, με το σύνολο του Milicic να κάνει ένα σερί 0-15 σε περίπου τρία λεπτά, με αποτέλεσμα να μειώνει στους δύο (27-25), την στιγμή που οι Πολωνοί συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και φτάνοντας το επιμέρους στο 5-25, προσπέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα (32-35).  Το κακό αυτό διάστημα λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για τους διεθνείς, που απάντησαν με ένα δικό τους 16-0 και ξαναέφτασαν σε διψήφιο πλεονέκτημα (48-35), το οποίο υπερασπίστηκαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους (50-37).

Oι επιθέσεις ήταν αυτές που έπαιζαν κυρίαρχο ρόλο στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, με την “Επίσημη Αγαπημένη” να διατηρεί όμως μακριά της την Πολωνία (59-46). Τα υπόλοιπα λεπτά της περιόδου δεν κύλησαν με τον ίδιο τρόπο, αφού ο επιθετικός ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες και να υποπίπτουν σε λάθη. Παρόλα αυτά η Ελλάδα διατηρούσε μία διαφορά της τάξης των 15 πόντων (69-54), με τους Πολωνούς να καταφέρνουν να την ροκανίσουν στους 10 (69-59) με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι αθόρυβα μεν, σταθερά δε εξακολουθούσαν να μειώνουν και χάρις στην ευστοχία τους στα τρίποντα (10/20), διαμόρφωσαν το 71-64, χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου για το συγκρότημα του Ιτούδη. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και τώρα η Εθνική μας ανέκαμψε άμεσα και έτρεξε ένα 8-0, αποκαθιστώντας έτσι το προβάδισμα των 15 πόντων (79-64). Η Ελλάδα είχε βρει για τα καλά ρυθμό και με ένα τρίποντο του πολύ καλού Λαρεντζάκη ξέφυγε με 18 πόντους (85-67), με την αρμάδα του Milicic όχι μόνο να μην μπορεί να ακολουθήσει στο σκορ αλλά να γνωρίζει μία εύκολη και δίκαιη ήττα που η έκτασή της έφτασε σχεδόν τους 30 πόντους λίγο πριν το φινάλε.

 

Τα δεκάλεπτα: 27-10, 50-37, 69-59, 101-78

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ