Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το Ευρωμπάσκετ που ξεκινά σήμερα!

Πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ σήμερα λοιπόν μετά από 5 χρόνια(!)και λόγω πανδημίας αλλά και λόγω της αλλαγής να πηγαίνει η διοργάνωση από τα 2 στα 4. Και είναι ένα ανοιχτό Ευρωμπάσκετ που η Εθνική μας ομάδα μετά από πολλά πολλά χρόνια δείχνει έτοιμη για μετάλλιο που αγνοεί από το 2009. Και αυτό καθώς μιας και τα έχουμε πει για την ομάδα μας,ας δούμε τι άλλο παίζει. Καταρχάς δεν υπάρχει το απόλυτο φαβορί που δεν ήταν άλλο για μια 15ετία σχεδόν από την πανίσχυρη Ισπανία που τα σάρωσε όλα θυμίζοντας Dream Team. Πολλές ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο.

Η Σερβία δείχνει σκληρή και με καλό κλίμα μετά από πολλά χρόνια. Με τον Πέσιτς στον πάγκο που είναι έμπειρος αλλά και με τους σούπερ σταρ Τζόκιτς του ΝΒΑ και Μίσιτς (MVP Ευρωλίγκα) και καλούς ρολίστες στην άμυνα (Κάλινιτς-Γκούντουριτς κτλ παρά την απουσία Μπογκντάνοβιτς),είναι στα πρώτα φαβορί με εμάς.Η Γαλλία κλασικά αθλητικά και δυνατή πήγε να γίνει η νέα Ισπανία αλλά έχει απουσίες και δεν έχει το παλιό μεγάλο βάθος της. Θα παλέψει για μετάλλιο μαζί με την Σλοβενία που θα έχει την ομάδα με την πιο καλή περιφέρεια με το σούπερ δίδυμο από το ΝΒΑ με Ντόνσιτς- Ντράγκιτς αλλά και θέματα στην φροντ λάιν και την απειρία του κόουτς.

Και έτσι έφαγε στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ προ ημερών 20π στην Γερμανία! Γερμανία είπαμε και η οικοδέσποινα πάει για μετάλλιο με 3 ΝΒΑερς και σκληρή ομάδα. Δεν έχει όνομα αλλά έχει έδρα και ενθουσιασμό. Αν είναι καλά και ο σέντερ Τάις βλέπει τετράδα. Η Ισπανία δεν μου αρέσει καθόλου με καλύτερο παίκτη τον Χερναγκόμεζ και για να έχει περιφέρεια για πρώτη φορά έχει νατουραλιζέ(Λ.Μπράουν). Πρέπει να προσέξει και για την οκτάδα και ταβάνι για εμένα. Η Λιθουανία είναι παραδοσιακή δύναμη με θέματα στην περιφέρεια αλλά εξαιρετικό διδυμο ψηλών από το ΝΒΑ με Σαμπόνις-Βαλανσούνας.

Η Τουρκία με Αταμάν στο πάγκο και πολλούς ΝΒΑερς και Λάρκιν και μια πεντάδα που όλοι σουτάρουν από μακρυά είναι ικανή για όλα αν και απογοήτευσε ως τώρα μη πάιζοντας άμυνα και πολύ σοφτ.Η Ιταλία έχει και όμιλο στην αρχή αλλά δεν έχει άσο και σέντερ καλά. Εχασε και τον Γκαλινάρι,εξαιρετικά φόργουορντ και πολύ τρίποντο αλλα ταβάνι και αυτή. Και η Κροατία κάπου εκεί κοντά καθώς δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών και ας έχει ταλέντο και σουτ με Μπογκντάνοβιτς-Χεζόνια-Σάριτς και τον ΝΒΑερ σέντερ Ζούμπατς. Πρόβλημα στην περιφέρεια αλλά μπορεί να κάνει πολλές ζημές. Άλλη ομάδα δεν υπάρχει με φιλοδοξίες για μένα. Και όλα κλασικά θα κριθούν στα δεύτερα χιαστί βασικά και στον δρόμο για την τετράδα. Καλή μας απόλαυση!