Η πρόθεση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να φέρει το Προολυμπιακό Τουρνουά στην Ελλάδα και την Αθήνα πήρε και επίσημη μορφή, με την ΕΟΚ να αποστέλλει στην FIBA το αίτημά της περί ανάληψης του βήματος για την είσοδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Θυμίζουμε πως οι όμιλοι του επερχόμενου Προολυμπιακού Τουρνουά αναμένεται να λάβουν χώρα κατά το διάστημα 2 με 7 Ιουλίου 2024, με την ΕΟΚ να παρουσιάζει το ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ και το Κλειστό των Άνω Λιοσίων ως τα τρία επικρατέστερα γήπεδα για να φιλοξενήσουν μια τόσο σπουδαία διοργάνωση όπως αυτή.

Φυσικά η επιλογή του ΟΑΚΑ φαντάζει πιο πιθανή από τα έτερα γήπεδα, αφού το κλειστό του Παναθηναϊκού εδώ και χρόνια αποτελεί το σταθερό σπίτι της Επίσημης Αγαπημένης στην πρωτεύουσα.

Αν και εφόσον η Παγκόσμια Ομοσπονδία πάρει την απόφαση να δώσει το πράσινο φως στην ΕΟΚ για την ανάληψη του Προολυμπιακού Τουρνουά, τότε η Εθνική μας ομάδα θα κερδίσει ακόμα περισσότερους πόντους για την πρόκρισή της στην τελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, μια διοργάνωση όπου έχει να βρεθεί από το 2008 στο Πεκίνο.