Η Εθνική Κορασίδων συνέχισε την εξαιρετική της πορεία στο Ευρωμπάσκετ, καθότι επιβλήθηκε και της Λετονίας με 77-64, με συνέπεια να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Βέβαια το έργο των παικτριών του Κτιστάκη στη φάση των “8” είναι πολύ δύσκολο, αφού αντιμετωπίζουν μία από τις πιο πλήρεις αν όχι την πιο πλήρη ομάδα του τουρνουά, η οποία δεν είναι άλλη από την Ισπανία.

Οι “φούριας ρόχας” από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ ήταν έναν από τα μεγάλα φαβορί για την πρωτιά, κάτι το οποίο πιστοποιούν και στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις τους. Συγκεκριμένα οι Ίβηρες μετρούν το απόλυτο 4/4, με τον μέσο όρο της διαφοράς των νικών τους να είναι περίπου 37,5 (!) πόντοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ματς που δυσκολεύτηκε η Ισπανία περισσότερο ήταν απέναντι στους Λιθουανούς για την φάση των ομίλων, τους οποίους όμως κέρδισε στο ρελαντί με 22 πόντους (49-71).

Είναι εύκολα αντιληπτό λοιπόν ότι η Εθνική μας θα χρειαστεί μία μεγάλη υπέρβαση για πάρει το εισιτήριο στα ημιτελικά, στα οποία αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Κροατία – Βέλγιο. Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι ο βασικός στόχος της “γαλανόλευκης” που ήταν η άνετη παραμονή έχει ήδη επιτευχθεί και τώρα χωρίς άγχος θα διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί στα εναπομείναντα παιχνίδια, με την αρχή να γίνεται απέναντι στην Ισπανία σήμερα στις 16:00

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Ισπανία – Ελλάδα (16:00)
Ιταλία – Γαλλία (18:15)
Κροατία – Βέλγιο (20:30)
Ουγγαρία – Πορτογαλία (22:45)

ΘΕΣΕΙΣ 9-16

Φινλανδία – Λετονία (16:00)
Λιθουανία – Πολωνία (18:15)
Σλοβενία – Δανία (20:30)
Γερμανία – Τσεχία (22:45)