Η Εθνική Νεανίδων ξεπέρασε το εμπόδιο της Βοσνίας, καθότι χάρις στην ατσάλινή της άμυνα επιβλήθηκε με 50-39 και πλέον συνεχίζει να ελπίζει για την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Για να καταφέρει όμως να αποφύγει τον υποβιβασμό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να επιβληθεί αύριο και επί του Ισραήλ, το οποίο έκαμψε την αντίσταση της Σουηδίας πριν λίγη ώρα.

Οι παίκτριες του Κεραμιδά ήλεγξαν από την αρχή την αναμέτρηση και με οδηγό την εξαιρετική τους αμυντική λειτουργία αποσπάστηκαν με πέντε πόντους (8-13). Στην δεύτερη περίοδο η “Επίσημη Αγαπημένη” όχι μόνο κεφαλαιοποίησε το πλεονέκτημά της, αλλά πήρε και διψήφια διαφορά (15-30), κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την νίκη.

Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι δραματικά κι η χώρα μας διατήρησε τα ηνία του αγώνα, με συνέπεια να πάρει αυτήν την υπερπολύτιμη νίκη που την κρατά ενεργά στο κόλπο της παραμονής. Κορυφαία για τις νικήτριες ήταν η Μπαξεβάνου με 16 πόντους, ενώ επίσης διψήφια ήταν και η Σταματάκη που σημείωσε άλλους 10 πόντους.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ

Tα δεκάλεπτα: 8-13, 15-30, 26-40, 39-50

Διαιτητές: Μορένο (Ισπανία), Ουρμπάνοβιτς (Λιθουανία), Κρακοβιέσκι (Λιθουανία)

Δεκάλεπτα: 8-13, 15-30, 26-40, 39-50

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Αλεξιά 8, Χρηστάκη, Δαμουλάκη 3, Παλάσκα, Παναγιωτίδη, Μπαξεβάνου 16(2), Κούπερ 2, Κελεμένη 9(1), Σταματάκη 10(1), Τσάμη 2, Βασιλείου.

Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.