Η Εθνική Κορασίδων πλήρωσε ένα πολύ κακό εικοσάλεπτο (10′-30′), στο οποίο πέτυχε μόλις με 15 πόντους και παρά το γεγονός ότι μείωσε ακόμη και στους πέντε στο τέταρτο δεκάλεπτο, εν τέλει γνώρισε την ήττα από την Ουγγαρία με 58-44  . Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε στην έκτη θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας μια υπερβατική πορεία, στην οποία πέτυχε μεγάλες νίκες κι αποκόμισε εμπειρίες για το μέλλον.

Κορυφαία για τις νικήτριες ήταν η Tοman με 16 πόντους, που μάλιστα πέτυχε ένα τρίποντο-μαχαιριά στην καρδιά της Εθνικής μας όταν εκείνη προσπαθούσε να κάνει το comeback στην τέταρτη περίοδο. Εξαιρετική για την Ουγγαρία ήταν κι η Farbas, η οποία πέτυχε double-double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για την Ελλάδα πρώτη σκόρερ ήταν η Στολίγκα με 12 πόντους, ενώ καμία άλλη παίκτρια δεν ξεπέρασε το φράγμα των 10 πόντων.

Η Εθνική Κορασίδων έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της και με οδηγό την καλή της άμυνα έβαλαν πολύ δύσκολα στην Ουγγαρία, καθότι ξέφυγε με εννιά πόντους (2-11). Το μοτίβο ήταν το ίδιο και στα υπόλοιπα λεπτά του δεκαλέπτου, με το συγκρότημα του Κτιστάκη να παίρνει διψήφιο προβάδισμα  (6-17) και τελικά η περίοδος να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 8-17.

Η “γαλανόλευκη” μπορεί να μην συνέχιζε με τον ίδιο ρυθμό στην επίθεση, ωστόσο αμυντικά εξακολουθούσε να είναι πολύ αποτελεσματική και διατηρούσε σε απόσταση ασφαλείας από τις αντιπάλους της (15-26). Παρόλα αυτά από εκείνο το σημείο το σύνολο του Kovacs ένα 9-0 μέχρι την ανάπαυλα και πλησίασε στο καλάθι (24-26).

Μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου μέρους αυτό το επιμέρους σκορ διευρύνθηκε περαιτέρω, με την Ουγγαρία να προσπερνά (27-26). Η “Επίσημη Αγαπημένη” μπορεί να διαμόρφωσε το 27-28, αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τις Μαγυάρες, οι οποίες σταδιακά αύξαναν την διαφορά, φτάνοντας μάλιστα στο +12 (44-32) στο 30′. Αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από την επιθετική της λειτουργία, αφού πέτυχε μόλις 15 πόντους σε 20 λεπτά.

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική μας ήταν σε δεινή θέση δεν παράτησε τον αγώνα και μείωσε στους πέντε  (47-42) περίπου τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Ένα τρίποντο της Toman στο 37′ έφερε την ομάδα της στο +8 (52-44), ενώ λίγο αργότερα ένα δίποντο της Gabor διαμόρφωσε το 54-44, γέρνοντας οριστικά κι αμετάκλητα την πλάστιγγα υπέρ της Ουγγαρίας.

 

Tα δεκάλεπτα: 8-17, 24-26, 44-32, 58-44

Διαιτητές: Γκίλις (Βέλγιο), Μπάχαουτ (Τσεχία), Μπαλνιονίτε (Λιθουανία)

Ελλάδα (Κτιστάκης): Χατήρα 6, Φελούρη 2, Παρασκευοπούλου 4, Στολίγκα 12(2), Τσινασλανίδου 2, Αρσενιάδου, Χωλοπούλου 6, Γιαπιτζόγλου, Καλογήρου 2, Σιουμουρέκη 2, Σύρπα 8, Ζιάκα.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ