Η πιο μεγάλη ώρα για το Eurobasket 2022 έφτασε, καθώς σήμερα θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα διαδεχθεί την Σλοβενία στον “θρόνο” της διοργάνωσης. Οι υποψήφιες ομάδες για το χρυσό μετάλλιο είναι η Ισπανία κι η Γαλλία, με τις δύο χώρες να αναμετριούνται στον τελικό του τουρνουά έπειτα από 11 χρόνια όταν και οι “φούριας ρόχας” επιβλήθηκαν των “τρικολόρ”. Οι Γάλλοι λοιπόν θέλουν να πάρουν ρεβάνς από τους Ίβηρες (18/9, 21:30) και να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, την στιγμή που οι Ισπανοί θέλουν να ξανανέβουν στο πιο υψηλό σκαλί του βάθρου έπειτα από το Eurobasket του 2015.

Το σύνολο του Scariollo παρά το γεγονός ότι είχε 9/12 παίκτες καινούργιους στην 12αδα έδειξε πόσο βαριά φανέλα διαθέτει, καθώς στα ημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της οικοδέσποινας, ποιοτικής και φορμαρισμένης Γερμανίας, σε έναν αγώνα που προσέφερε πολλές συγκινήσεις. Αντίθετα το συγκρότημα του Collet μετά τις δραματικές προκρίσεις απέναντι σε Τουρκία κι Ιταλία διέσυρε με 41 πόντους την Πολωνία στα ημιτελικά, με συνέπεια να πάρει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης έπειτα από το 2013 όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο έπειτα από την επικράτηση απέναντι στην Λιθουανία.

Τέλος λίγο νωρίτερα αναμετριούνται στον Μικρό Τελικό η Γερμανία με την Πολωνία (18/9, 18:15) με έπαθλο την τρίτη θέση του τουρνουά. Οι δύο ομάδες κι ειδικά οι οικοδεσπότες είναι δεδομένα απογοητευμένες από τον αποκλεισμός τους , ωστόσο είναι διατεθειμένες να παλέψουν για να μπουν στο βάθρο. Το συγκρότημα του Hebert έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στο αντίστοιχο του Milicic, τόσο λόγω ποιότητας όσο και λόγω έδρας, αλλά οι Πολωνοί πάντα είναι ικανοί για την έκπληξη άσχετα αν έδειξαν άδειοι ψυχολογικά και πνευματικά μετά τον θρίαμβο απέναντι στην Σλοβενία.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

18:15 Γερμανία – Πολωνία ΕΡΤ3

21:30 Ισπανία – Γαλλία ΕΡΤ1