Η Εθνική Ελλάδος μετά το 5/5 στον όμιλο μπαίνει σήμερα στην μάχη των νοκ άουτ, όπου και θα αντιμετωπίσει την Τσεχία (11/9 στις 21:45), μία ομάδα με την οποία έχει δώσει ακόμη δύο κρίσιμα ματς αυτήν την τριετία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το φαβορί για την είσοδο στην οκτάδα της διοργάνωσης, ωστόσο γνωρίζει ότι απέναντι τoυ δεν βρίσκεται ένας εύκολος αντίπαλος, την στιγμή που τα παιχνίδια νοκ άουτ κρύβουν πάντα κινδύνους. Μάλιστα το αντιπροωσπευτικό μας συγκρότημα έχει άσχημες αναμνήσεις από τους Τσέχους τόσο το 2019 (κερδίσαμε αλλά όχι με την απαιτούμενη διαφορά κι αποκλειστήκαμε) όσο και το 2021, άσχετα αν είχαμε σημαντικές απώλειες ειδικότερα στην περυσινή αναμέτρηση.

To συγκρότημα του Ginzburg βασίζεται κυρίως στο δίδυμο Santoransky – Vesely, το οποίο έχει καλή χημεία και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε ότι οι σημερινοί μας αντίπαλοι έχουν έναν σταθερό κορμό τα τελευταία πέντε – έξι χρόνια, ενώ πέραν των δύο άσων της Barca υπάρχουν κι άλλοι πάικτες που μπορούν να βγουν μπροστά όπως ο πολύ καλός σουτέρ Vojtech Hruban αλλά κι ο Ondrej Balvin, που αν και δεν κάνει το καλύτερό του τουρνουά, παραμένει ένας σκληρός κι ικανός σέντερ. Αναφορικά με την Εθνική μας δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, ενώ κι ο Κώστας Αντετοκούνμπο που μπήκε τελευταίος από τους τραυματίες είναι σαφώς πιο έτοιμος μετά τα αγωνιστικά λεπτά που πήρε απέναντι στην Εσθονία. Τέλος ο νικητής αυτού του αγώνα θα κονταροχτυπηθεί με την οικοδέσποινα Γερμανία την Τρίτη (13/9) στις 21:30.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα παιχνίδια το πρόγραμμα η Ουκρανία αντιμετωπίζει την Πολωνία σε ένα ανοιχτό παιχνίδι, ενώ στην συνέχεια αναμετριούνται η Φινλανδία με τους Κροάτες σε έναν αγώνα που δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Τέλος ο αγώνας που ξεχωρίζει πέρα αυτού της Εθνικής μας είναι η αναμέτρηση της Σερβίας με την Ιταλία, στο οποίο οι “πλαβί” έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο, άσχετα αν θα είναι εκτός λόγω τραυματισμού ο Nedovic.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

13:00 Ουκρανία – Πολωνία

15:45 Φινλανδία – Κροατία

19:00 Σερβία- Ιταλία

21:45 Ελλάδα – Τσεχία