Τον πιο κρίσιμο αγώνα μέχρι τον επόμενο δίνει η Εθνική μας, η οποία αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Γερμανία για την φάση των “8” της διοργάνωσης (13/9, 21:30). Το συγκρότημα του Ιτούδη θέλει να περάσει στους “4” κάποιας διοργάνωσης (Eurobasket, Mundobasket, Ολυμπιακοί Αγώνες) έπειτα από το Eurobasket του 2009 όταν κι η “γαλανόλευκη” είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της Τουρκίας κι εν τέλει κατέλαβε την τρίτη θέση του τουρνουά.

Πλέον όμως η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί του τουρνουά και σε συνδυασμό με την καλή της αγωνιστική κατάσταση μπορεί να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στα ημιτελικά, άσχετα αν απέναντί της βρίσκεται μία καλοκουρδισμένη μηχανή όπως τα “πάντσερ”. Το σύνολο του Hebert είχε μόλις μία ήττα στον όμιλο του θανάτου κι αυτή απέναντι στην Σλοβενία κι έχει δείξει πολύ αξιόλογη εικόνα σε όλα τα παιχνίδια, την στιγμή που στην φάση των “16” απέκλεισε το αξιόμαχο Μαυροβούνιο.

Βέβαια ο άλλοτε τεχνικός του Άρη πονοκεφαλιάζει, αφού είναι αμφίβολα για την σημερινή αναμέτρηση τρία από τα βασικότερα γρανάζια της ομάδας του όπως οι Wagner, Voigtmann και Weiler – Babb. Στην αντίπερα όχθη η Εθνική μας είναι πάνοπλη και έτοιμη για μία μεγάλη – νίκη πρόκριση απέναντι σε ένα πολύ ικανό σύνολο που θα έχει τον κόσμο στον πλευρό του. Τέλος λίγο νωρίτερα από αυτήν την μεγάλη μονομαχία “διασταυρώνουν τα ξίφη τους η Φινλανδία με την Ισπανία (13/9, 18:15), με την νικήτρια να αντιμετωπίζει την Ελλάδα, σε περίπτωση που περάσει την Γερμανία.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

18:15 Ισπανία – Φινλανδία ΕΡΤ3

21:30 Γερμανία – Ελλάδα ΕΡΤ1