Η Ισπανία μετά την νίκη της με την Φινλανδία κι η Γερμανία έπειτα από την επικράτηση της απέναντι στην Ελλάδα έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που τσέκαραν τα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Eurobasket. Σήμερα μετά τους αγώνες μεταξύ Γαλλίας κι Ιταλίας και Σλοβενίας και Πολωνίας θα συμπληρωθεί το παζλ της τετράδας της διοργάνωσης.

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά με το ντέρμπι της Γαλλίας με την Ιταλία (14/9 , 18:15), με τους μεν “τρικολόρ” να προέρχονται από την δραματική πρόκριση επί των Τούρκων και του δε Ιταλούς να έχουν την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από τον θρίαμβο απέναντι σε ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης τους Σέρβους. Ο αγώνας είναι ανοιχτός σε προβλέψεις, ενώ θα συναντήσει στους “4” τον νικητή της αναμέτρηση της Σλοβενίας με την Πολωνία (14/9, 21:30). Το σύνολο του Sekulic αναμφίβολα έχει τον πρώτο λόγο για να καταφέρει να βρεθεί στα ημιτελικά, ωστόσο όπως μας έχουν διδάξει οι αγώνες νοκ άουτ τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Μάλιστα οι Βαλκάνιοι δυσκολεύτηκαν για 30′ απέναντι στο Βέλγιο, την στιγμή που θα παραταχθούν χωρίς τον Zoran Dragic, ενώ κι ο Doncic τις προηγούμενες ημέρες είχε θέμα τραυματισμού, αλλά πιθανότατα θα αγωνιστεί κανονικά. Από την άλλη το συγκρότημα του Milicic για να βρεθεί στα προημιτελικά ξεπέρασε με πειστική εμφάνιση το εμπόδιο της Ουκρανίας και έχει ως στόχο να παίξει καλό μπάσκετ και την συνέχεια να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να βρεθεί στα ημιτελικά.

Aναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

18:15 Ιταλία – Γαλλία ΕΡΤ3

21:30 Σλοβενία – Πολωνία ΕΡΤ1