Σε μια σημαντική μεταγραφική ενίσχυση προχώρησε η ΦΕΑ εν’ όψει της νέας χρονιάς στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος της Νέας Χαλκηδόνας ανακοίνωσε τον Νίκο Καρακώστα ο οποίος τη περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Νέας Κηφισιάς σημειώνοντας 68 πόντους σε 22 αγώνες. 0 21χρονος playmaker αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΦΕΑ συνεχίζει να θεμελιώνει τις βάσεις για μία ομάδα με παρόν και μέλλον επενδύοντας και σε νεαρούς ταλαντούχους αθλητές στοχεύοντας στο κτίσιμο μίας ομάδας με νεανική φρεσκάδα, αυτοπεποίθηση, πάθος και σωστή νοοτροπία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σύναψη συμφωνίας με τον νεαρό καλαθοσφαιριστή Νίκο Καρακώστα, ο οποίος την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕ Νέας Κηφισιάς στον 2ο όμιλο της Β’ εθνικής όπου σε 22 αγώνες σημείωσε 68 πόντους.

Ο ταλαντούχος πλέι μέικερ (1μ.83εκ.), ο οποίος αποτελεί την έβδομη μεταγραφική κίνηση μετά τους Δρίτσα, Κρητικό, Μαλτέσιο, Βασιλακάκη, Κωνσταντινάκο και Χατζή αποτέλεσε ένα από τα πιο τρανά prospects που διέθετε το σωματείο των βορείων προαστίων στα νεότερα ηλικιακά τμήματα της ΑΕΝΚ. Ο 21χρονος (4/7/2002) αθλητής ήταν μάλιστα και ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του στο πρωτάθλημα των Νέων το 2022 όντας ο MVP του τελικού του final four με το Κορωπί (70-63), όπου σημείωσε 30 πόντους.

Καλωσορίζουμε τον Νίκο στην μπασκετική οικογένεια της ΦΕΑ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τα χρώματα της ομάδας μας».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΦΕΑ ο Καρακώστας δήλωσε έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση:

«Αποδέχτηκα την πρόταση γιατί η επόμενη χρονιά αναμένεται ιδιαίτερα απαιτητική και μου αρέσει αυτή η πρόκληση. Παρότι είμαι ακόμα αρκετά νέος έχω παίξει ήδη τρεις σεζόν στην Β’ εθνική και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μου ζητηθεί.Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα».

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν μπάσκετ και κείμενο που λέει "BASKETBALL ΦΕ.Α Καλώς ήρθες στην ομάδα μας Νίκο Φ.Ε.Α Ν.Φ N.X 2023 -2024 ΦΕΑ NUN"