Η ΦΕΑ συνεχίζει τον μεταγραφικό της σχεδιασμό και υπό αυτό το πρίσμα ανακοίνωσε την απόκτηση του Παναγιώτη Κωνσταντινάκου (1997, 1,90μ). Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των “κυανέρυθρων” είχε μία εντυπωσιακή τετραετία με τον ΒΑΟΛ Χίου (2015-19), ενώ την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Άρη Νίκαιας όπου μέτρησε 174 πόντους με 37 τρίποντα. Έτσι αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο για την ομάδα του Λάμπρου Μπάρτζου στην νέα προσπάθεια που θα κάνει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο… τριποντάκιας Παναγιώτης Κωνσταντινάκος, η πέμπτη κίνηση
Πέμπτη προσθήκη για την ομάδα μας… Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΑ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σύναψη συμφωνίας με τον νεαρό καλαθοσφαιριστή Παναγιώτη Κωνσταντινάκο, ο οποίος την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε με τη φανέλα του Άρη Νίκαιας στον 2ο όμιλο της Γ’ εθνικής πετυχαίνοντας 174 πόντους με 37 εύστοχα σουτ έξω από την γραμμή των 6μ.75εκ.!
Ο 26χρονος (14/3/1997) σμολ φόργουορντ (1μ.90εκ.), ο οποίος έρχεται στο “Απόστολος Κόντος” μετά τους Δρίτσα, Κρητικό, Μαλτέσιο και Βασιλακάκη, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή τετραετία (2015-2019) στον ΒΑΟΛ Χίου όπου συνδύασε τις σπουδές του με το μπάσκετ.
Αποτέλεσε πολύτιμο γρανάζι της… μηχανής του Βούρειου με το καλάθι να το βλέπει σαν… βαρέλι έξω από την γραμμή του τρίποντου! Είχε καθοριστική συμβολή στην πορεία της ομάδας του νησιού της μαστίχας από το τοπικό πρωτάθλημα στην Γ’ εθνική, ενώ κατά την επιστροφή του στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2021 πήρε μεταγραφή στην Ελευθερία Μοσχάτου.
Τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου, όπου εφαρμόστηκε πρώτη φορά η χειμερινή μεταγραφική περίοδος πήγε στην ΑΕ Πεντέλης (Β’ εθνική). Τη σεζόν που τελείωσε έπαιξε στον Άρη Νίκαιας, όπου με τους “κυανοκίτρινους” μπήκε στα Play Out κι έχασε την κατηγορία από τον Πανναξιακό ΑΟΚ στη δεύτερη φάση, ενώ στην πρώτη είχαν αποκλείσει εύκολα τον ΚΑΟ Μελισσίων.
Καλωσορίζουμε τον Παναγιώτη στην μπασκετική οικογένεια της ΦΕΑ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τα χρώματα της ομάδας μας!
«ΜΕ ΕΠΕΙΣΑΝ ΜΠΑΡΤΖΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟ»
Τον νεαρό καλαθοσφαιριστή υποδέχθηκε στην “κυανέρυθρη” οικογένεια ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος του ανδρικού τμήματος, ο κος Κώστας Ρωμοσιός και σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της ΦΕΑ στο Facebook, o Κωνσταντινάκος επισήμανε:
❓ Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να πεις το «ναι» στην πρόταση της ΦΕΑ;
🗣 «Η ΦΕΑ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες και ακούγονται μόνο θετικά για αυτήν. Αλλά αυτό που με έπεισε ήταν όταν ο coach Μπάρτζο με πήρε τηλέφωνο και μου εξήγησε το πλάνο της ομάδας».
❓ Τι θεωρείς ότι μπορείς εσύ να προσφέρεις στην ομάδα;
🗣 «Θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της».
❓ Ποιος είναι ο στόχος που θέλεις να θέσεις φορώντας τη φανέλα της ΦΕΑ;
🗣 «Η ομάδα της ΦΕΑ βρίσκεται σε μια φάση αναδιοργάνωσης, αλλά και καταξίωσης στις εθνικές κατηγορίες και θα προσπαθήσω στο να το καταφέρει».