Σχεδόν ένα μήνα μετά το τελευταίο αφιέρωμα του basketblog.gr στις κορυφαίες μεταγραφικές κινήσεις του φετινού καλοκαιριού στα πέρατα της Γ’ Εθνικής (μέχρι 20 Ιουλίου), ήρθε η ώρα για το επόμενο, το οποίο και παρουσιάζει τα πιο τρανταχτά μεταγραφικά αποκτήματα που έλαβαν χώρα κατά το διάστημα 21 Ιουλίου με 20 Αυγούστου.

Όπως θα παρατηρήσετε και από τις γραμμές που ακολουθούν, ακόμα και αν το εν λόγω κείμενο στηρίζεται και σε υποκειμενικά κριτήρια, πρόκειται για μερικές πραγματικά σπουδαίες μεταγραφικές προσθήκες, με τους έμπειρους και σε ορισμένες περιπτώσεις πρωταθλητές κατά την περασμένη αγωνιστική σεζόν (2021-2022) παίκτες να καταφτάνουν στον κόσμο της τέταρτης τη τάξει εθνικής λίγκας και να τον αναβαθμίζουν άρδην άμεσα και δυναμικά.

 

Αναλυτικά οι 5 καλύτερες μεταγραφές από τις 21/7 μέχρι και τις 20/8:


1. Νίκος Κακλαμάνος: ΑΣ Καρδίτσας (Α2) -> Σοφάδες

Ίσως με σημαντική διαφορά η κορυφαία μεταγραφική κίνηση του τελευταίου μήνα στο πρωτάθλημα αλλά και μια εκ των κορυφαίων εν γένει, ο πρωταθλητής με τον Αθλητικό Σύλλογο Καρδίτσας στο περσινό πρωτάθλημα στην Α2 Ανδρών -που έφερε και την πολυπόθητη άνοδο στη Βasket League- πήρε την απόφαση μετά από μια γεμάτη χρονιά να κατέβει δύο κατηγορίες για χάρη του γειτονικού ΓΣ Σοφάδων.

Πέρυσι, ακόμα και ο σύλλογός του ήταν πέρα για πέρα γεμάτος στη θέση του, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει όσο λίγοι ακόμα και να εξελιχθεί ακόμα και σ’ αυτήν την ηλικία (41 ετών) σε έναν από τους κύριους λόγους του προβιβασμού στα σαλόνια της κορυφαίας εν Ελλάδι κατηγορίας.

Τα στατιστικά του πέρυσι (2021-2022):

220 πόντοι | 58 τρίποντα με ΑΣ Καρδίτσας (Α2)

2. Σωκράτης Γκιζόγιαννης: Τελεθριακός (Γ’ Εθνική) -> ΓΑΣ Άμφισσας

Ακόμα και αν η ομάδα του, ο Τελεθριακός, δεν κατόρθωσε κατά την περσινή σεζόν να παραμείνει στην κατηγορία, ο Σωκράτης Γκιζόγιαννης, ένας από τους παίκτες που δε χρειάζονται πια την παραμικρή εισαγωγή στο επίπεδο των εθνικών κατηγοριών, πήρε την απόφαση να συνεχίσει στη Γ’ Εθνική αποδεχόμενος την πρόταση του νεοφώτιστου -μετά και την οικειοθελή αποχώρηση του Λοκρού Αταλάντης– ΓΑΣ Άμφισσας.

Έτσι, ακόμα και αν δεν ανέβηκε μαζί με το νέο του σύλλογο στις εθνικές κατηγορίες, ο έμπειρος αρχισκόρερ κινείται ξανά στο ραντάρ της ΕΣΚΑΣΕ και έχει πλέον ως άμεσο στόχο του (ακόμα) μια μεγάλη σεζόν σε ατομικό επίπεδο, κάτι που φυσικά θα παίξει καταλυτικό ρόλο και στην πορεία του οργανισμού της Άμφισσας.

Τα στατιστικά του πέρυσι (2021-2022):

229 πόντοι | 18 τρίποντα με Τελεθριακό (Γ’ Εθνική)

3. Σεραφείμ Θέος: Αίολος/Γόμφων (Β’ Εθνική)-> Σοφάδες

Ακόμα ένας παίκτης που αποφάσισε να κατέβει μια ή περισσότερες κατηγορίες για χάρη του ΓΣ Σοφάδων -αλλά και της Γ’ Εθνικής γενικότερα- δεν είναι άλλος από τον Σεραφείμ Θέο, που ανακοινώθηκε από τη γενική αρχή των Θεσσαλών λίγες μόλις ημέρες μετά την απόκτηση του Κακλαμάνου, με τον οποίο θα ηγηθούν του συλλόγου στην προσπάθεια εισόδου στα Playoffs και εν συνεχεία της ανόδου στη Β’, εκεί όπου διέπρεψε (και) φέτος με τα χρώματα των Αιόλων/Γόμφων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός φυσικά πως δύο τόσο μεγάλες προσωπικότητες του μπασκετικού γίγνεσθαι της χώρας πήραν σχεδόν ταυτόχρονα την απόφαση να παίξουν στους Καρδιτσιώτες, που φέτος ονειρεύονται… βαθιά.

Τα στατιστικά του πέρυσι (2021-2022):

245 πόντοι | 23 τρίποντα με Αιόλους/Γόμφοι (Β’ Εθνική)

 

4. Αριστοτέλης Πελίγκος: Γλαύκος (Γ’ Εθνική) -> Πήγασος Θυρέας

Η επιστροφή του κανονισμού περί μεταγραφικών αλλαγών μεσούσης της σεζόν έκανε καλό εν τέλει στον Αριστοτέλη Πελίγκο, ο οποίος βοήθησε και βοηθήθηκε στον ΑΟ Γλαύκο (πλέον Γλαύκο-Έσπερο) όσο λίγοι ακόμα, συμβάλλοντας μέσω μιας ηχηρής μισής χρονιάς τα μέγιστα για την παραμονή της ομάδας στον 1ο όμιλο της λίγκας και για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο (2022-2023) ήδη μερικές εβδομάδες πριν την εκπνοή του πρωταθλήματος.

Πλέον, η αποστολή του στο Άστρος και τον τοπικό Πήγασο εμπεριέχει περισσότερες ευθύνες αλλά και μεγαλύτερο ρόλο για τον έμπειρο «ψηλό», που αναμένεται να είναι ένας εκ των κύριων ηγετών και προσωπικοτήτων στα αποδυτήρια των νεοφώτιστων -οι οποίοι με τη σειρά τους θέλουν να ξεμπερδεύουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται με την υπόθεση «σωτηρία».

Τα στατιστικά του πέρυσι (2021-2022):

126 πόντοι με Γλαύκο (Γ’ Εθνική)

 

5. Παναγιώτης Νικολακόπουλος: ΝΕ Μεγαρίδας (Β’ Εθνική) -> Αιολικός

Ένας πρωταθλητής στη Μυτιλήνη! Μπορεί ο τοπικός Αιολικός να μετρούσε μόλις μερικούς μήνες παρουσίας στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά αυτό το γεγονός δεν εμπόδισε σε καμία περίπτωση το… γάμο του με τον Παναγιώτη Νικολακόπουλο, ο οποίος κατάφερε την περασμένη περίοδο να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής με τη Νεανική Εστία Μεγαρίδας και να πανηγυρίσει έτσι τον προβιβασμό στα σαλόνια της Α2 Ανδρών.

Πλέον, κατεβαίνοντας μια κατηγορία είναι έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερο ρόλο θέλοντας από μεριάς του να κάνει ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσει τους νεοφώτιστους να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Τα στατιστικά του πέρυσι (2021-2022):

87 πόντοι | 12 τρίποντα με ΝΕΜ (Β’ Εθνική)

 

Μπορείτε να θυμηθείτε εδώ τις κορυφαίες μεταγραφές που έλαβαν χώρα μέχρι και τις 20 Ιουλίου πατώντας ΕΔΩ.