Η πολυαναμενόμενη κλήρωση για τα προγράμματα της αγωνιστικής δράσης στα πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών έλαβε χώρα πριν από μερικές ώρες στα γραφεία της ΕΟΚ (18/8) -με τις ομάδες των Α2 Ανδρών, Β Εθνικής, Γ Εθνικής, Α1 Γυναικών και Α2 Γυναικών να μαθαίνουν τους κατά σειρά αντιπάλους τους για τη νέα σεζόν.

Όσον αφορά τη Γ Εθνική, η αλήθεια είναι πως με 71 (αντί για 73) συλλόγους παρόντες και χωρισμένους σε έξι ομίλους σε Νότο και Βορρά, τα σημαντικά παιχνίδια είναι ακόμα περισσότερα από το σύνηθες στον κόσμο των άλλων λιγκών.

Ωστόσο, επειδή είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προβλεφθεί η σημασία ενός παιχνιδιού τον Απρίλιο που φαντάζει… ήρεμο κατά τον Αύγουστο, το basketblog.gr περιορίζει τα πιο σπουδαία ντέρμπι της νέας χρονιάς σε τοπικά, τα νησιώτικα και τα αντικειμενικά σημαντικά αναφορικά με τη μάχη της ανόδου.

Φυσικά, τα τελευταία μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ένας τραυματισμός, ένα κακό διάστημα ματς, μια αγωνιστική εκτόξευση του εκάστοτε αντιπάλου θα μοιάζει φέτος ακόμα πιο περίπλοκη εξαιτίας της υιοθέτησης του συστήματος των Playoffs και των Playouts -με τις μισές ομάδες της λίγκας να υποβιβάζονται.

Ωστόσο, τα παιχνίδια που θα δείτε παρακάτω έχουν συλληφθεί ως σημαντικά με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα (19/8), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σίγουρα θα υπάρξει μεσούσης της σεζόν μια -τουλάχιστον- ακόμα ενημέρωση.

Σε πρώτη φάση, το basketblog.gr παρουσιάζει τα μεγάλα ντέρμπι στο Νότο της Γ’ Εθνικής (θα ακολουθήσει νέο κείμενο για το Βορρά):

 

Αναλυτικά τα πιο σημαντικά ντέρμπι στον 1ο όμιλο:

 

3η αγωνιστική/14η αγωνιστική

Καλαμάτα – Δίων Κυπαρισσίας

4η αγωνιστική/15η αγωνιστική

Καλαμάτα 80 – Καλαμάτα

8η αγωνιστική/19η αγωνιστική

Καλαμάτα 80 – Δίων Κυπαρισσίας

9η αγωνιστική/20η αγωνιστική

Νήαρ Ηστ – ΚΑΠ

Γαλήνη – Παναχαϊκή

11η αγωνιστική

Γαλήνη – Γλαύκος-Έσπερος

 

Αναλυτικά τα πιο σημαντικά ντέρμπι στον 2ο όμιλο (εννοούνται τα αθηναϊκά):

1η αγωνιστική/12η αγωνιστική

Διαγόρας Ρόδου – Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου

7η αγωνιστική/18η αγωνιστική

Διαγόρας Ρόδου – Εργοτέλης

9η αγωνιστική/20η αγωνιστική

Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου – Εργοτέλης

 

Αναλυτικά τα πιο σημαντικά ντέρμπι στον 3ο όμιλο (εννοούνται τα αθηναϊκά):

5η αγωνιστική/16η αγωνιστική

ΕΑ Καλύμνου – ΦΟ Βροντάδου

6η αγωνιστική/17η αγωνιστική

ΦΟ Βροντάδου – Αιολικός Μυτιλήνης

7η αγωνιστική/18η αγωνιστική

Αιολικός Μυτιλήνης – ΕΑ Καλύμνου

10η αγωνιστική/21η αγωνιστική

ΑΟ Δάφνης – Ίκαρος Καλλιθέας