Οι ψυχωμένοι και πιο ψύχραιμοι στο τέλος Λετονοί είδαν το σουτ του Fransisco να μην βρίσκει στόχο, με συνέπεια να πανηγυρίσουν μία τεράστια νίκη με ανατροπή επί της Γαλλίας (88-86). Με αυτόν τον τρόπο οι “μπορντό” εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και θα παλέψουν για την πρωτιά του ομίλου με τον Καναδά, ενώ οι “τρικολόρ” θα μείνουν εκτός Mundobasket από την κιόλας πρώτη φάσης, αν κι ήταν από τα φαβορί για μία θέση στο βάθρο. Από την πλευρά των νικητών όλη την δουλειά την έκαναν οι Zagars και Smits με 22 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ στην αντίπερα όχθη πάλεψαν οι Fournier και Υabuselle με 27 και 18 πόντους.

Η επίθεση του συγκροτήματος του Collet λειτουργούσε ρολόι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ωστόσο η άμυνα αντιμετώπιζε αρκετά θέματα. Έτσι, οι “τρικολόρ” έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +7 (33-26), όμως όσο περνούσε η ώρα, οι Λετονοί ολοένα κι έριχναν τον ρυθμό του αγώνα και γινόντουσαν ακόμη πιο απειλητικοί κι ανταγωνιστικοί (53-49 το σκορ ημιχρόνου). Οι Γάλλοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν την διαφορά δυναμικότητας από τους αντιπάλους τους και με οδηγό την εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία ευτύχησαν να πάνε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 12 πόντων (74-62).

Όλα έδειχναν ότι η νίκη θα καταλήξει στα χέρια των “τρικολόρ”, εντούτοις οι αποφασισμένοι Λετονοί μείωναν συνεχώς την διαφορά και μάλιστα προσπέρασαν με δύο βολές του Smits στα 37” (86-87). Στην επόμενη φάση οι Fournier και Yabuselle αστόχησαν, με τον Bertans να κερδίζει φάουλ, να ευστοχεί μία φορά από την γραμμή των 4,5 μέτρων και να γράφει το 86-88 στα 10΄΄. Η Γαλλία είχε και πάλι την ευκαιρία να πάρει το ροζ φύλλο, ωστόσο ο άλλοτε άσος του Περιστερίου δεν βρήκε στόχο στο σουτ νίκης και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 33-26, 53-49, 74-62, 86-88

Δείτε τα στατιστικά εδώ