Στην πρώτη μεταγραφή ξένου παίκτη στην ιστορία του προχώρησε ο ΦΟ Βροντάδου, ο οποίος ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Shane Walker για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο στον κόσμο του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής!

Ο Βρετανός «ψηλός» (35 ετών – 2.08 μέτρα) είχε περάσει ξανά από τη χώρα μας κατά το παρελθόν, όταν τη σεζόν 2012-2013 είχε φορέσει τα χρώματα του Απόλλωνα Πάτρας για 2 ματς στη Basket League μετρώντας 4.5 πόντους και 2.5 ριμπάουντ -με τους Αχαιούς μάλιστα να αποτελούν και τον πρώτο σταθμό της επαγγελματικής του πορείας μετά από το πέρασμά του από το NCAA (Maryland, Loyola Greyhounds).

Γενικότερα, έχει περάσει από 7 ομάδες επαγγελματικού χαρακτήρα στην καριέρα του, με την πλέον πρόσφατη στάση να είναι οι Flyers του Μπρίστολ, με τους οποίους μέτρησε 3 πόντους και 3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 18 ματς πέρυσι στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του βρετανικού μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον ύψους 2,08 cm center SHANE WALKER. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου καθώς είναι ο πρώτος κοινοτικός παίκτης που εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας μας.

Ο 35χρονος Βρετανός Shane Walker έχει παίξει ολα αυτά τα χρόνια σε 1ες κατηγορίες στην Α1 λιγκα της Μεγάλης Βρετανίας ενώ το 2013 έπαιζε στην Ελληνική Λίγκα στην Α1 για λογαριασμό του Απόλλωνα Πατρών και θα αποτελέσει ένα βασικό γρανάζι στην μηχανή του Coach Αμέντα. Του ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία με την ομάδα μας».