Η Εθνική δεν έθελξε με την απόδοσή της κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γεωργίας και να γίνει η πρώτη ομάδα που κάνει το 2/2 στο τουρνουά “Ακρόπολις”. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε νωθρά, αλλά στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Λούντζη, o ανεβασμένος Σλούκας και το υψηλότερο ποσοστό στα τρίποντα ξεκλείδωσαν την σκληροτράχηλη ομάδα του Ηλία Ζούρου, που μας έβαλε  δύσκολα ιδίως στο πρώτο μέρος. Έτσι μετά τα νικηφόρα τεστ απέναντι σε Πολωνία και Γεωργία η “Επίσημη Αγαπημένη” ετοιμάζεται για την πρόβα τζενεράλε ενόψει Σερβίας και Ευρωμπάσκετ απέναντι στην Τουρκία, ένα παιχνίδι στο οποίο πιθανότατα θα δώσει το παρών κι ο Γιάννης.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας ήταν ο Κώστας Σλούκας με 21 πόντους, ο οποίος φαίνεται πως επανέρχεται από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν σε ακόμη ένα ματς θετικός με 10 πόντους, ενώ κι ο Dorsey αν κι άστοχος (3/11 σουτ) ήταν καλός, αφού μέτρησε 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Mamukelashvili με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, την στιγμή που άγγιξαν το double -double οι Shengelia και Shermandini με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ έκαστος.

Σε αντίθεση με το χθεσινό ματς απέναντι στην Πολωνία η Εθνική μας ήταν πιο νωθρή στο ξεκίνημα, καθότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-0, ενώ λίγο αργότερα οι παίκτες του Ηλία Ζούρου αποσπάστηκαν και με έξι πόντους (15-9). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε την απόδοσή του στην άμυνα και μείωσε άμεσα στον πόντο (17-16) έπειτα από 2/2 βολές του Παπαπέτρου. Στα εναπομείναντα λεπτά του δεκαλέπτου οι διεθνείς μας δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί επιθετικά και οι Γεωργιανοί πήγαν ξανά στο +5 (21-16).

Με δίποντο του Andronikashvili η παρέα του Shengelia πήρε το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα στον αγώνα (25-18), ωστόσο το σύνολο του Ιτούδη επανέκαμψε και με πέντε πόντους των αδερφών Αντετοκούνμπο έφερε την αναμέτρηση στον πόντο (29-28). Η Γεωργία λίγο αργότερα διαμόρφωσε το 34-30 έπειτα από τέσσερις πόντους των δίδυμων πύργων της Shengelia και Shermandini, ενώ ολοκλήρωσε το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 37-34, εκμεταλλευόμενη το πολύ κακό ποσοστό της Ελλάδας στο τρίποντο (2/18), αλλά και τις μόλις τρεις της ασίστ.

Η “Επίσημη Αγαπημένη” πέτυχε σε λίγα λεπτά παραπάνω τρίποντα από όσα σε όλο το πρώτο μέρος κι έτσι προσπέρασε έπειτα από πολλή ώρα (39-43). X-factor αυτού του μικρού ξεσπάσματος ήταν ο Μιχάλης Λούντζης, ο οποίος πέτυχε 2/2 τρίποντα. Η “γαλανόλευκη” εξακολουθούσε να “μασάει” σίδερα στην άμυνα κι έπειτα από τελείωμα του Γόντικα ξέφυγε με οκτώ πόντους (39-47), την στιγμή που είχε βρει το χέρι της κι από την περίμετρο, καθότι με δύο τρίποντα των Παπανικολάου και Κασελάκη πήγε στο +11 (42-53). H αναμέτρηση συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στα υπόλοιπα λεπτά της τρίτης περιόδου, με την αρμάδα του Ιτούδη να έχει προίκα εννιά πόντων (47-56), ενόψει της τελικής ευθείας του αγώνα.

Στις πρώτες στιγμές του τετάρτου δεκαλέπτου η απόσταση των δύο ομάδων κυμαινόταν στα ίδια επίπεδα (52-62), ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ μας έδωσε αέρα 12 πόντων (54-66) στα πέντε λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης. Ο Κώστας Σλούκας ανέλαβε δράση και με δικούς του διαδοχικούς πόντους έστειλε την διαφορά υπέρ της Εθνικής μας στους 17 πόντους (60-77), σε ένα παιχνίδι, που δεν τα πράγματα φαινόταν καθόλου εύκολα τα πράγματα μέχρι την ανάπαυλα.

 

 

 

Τα δεκάλεπτα:21-16, 37-34, 47-56, 67-80

Δείτε τα στατιστικά εδώ