Αν και ήταν σχεδόν σίγουρο από τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του δεν παρουσίασε τις προηγούμενες μέρες μέχρι και το φινάλε του Τουρνουά Ακρόπολις κάποια αξιοσημείωτη πρόοδο, η απώλεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 είναι ηχηρή για την Ελλάδα και μια απουσία που αυτόματα βάζει ταβάνι στα όνειρά της για κάτι σπουδαίο από τη στιγμή που θα παραταχθεί στις Φιλιππίνες χωρίς τον καλύτερο παίκτη της εδώ και δεκαετίες και δις MVP του ΝΒΑ.

Το επερχόμενο Μουντομπάσκετ λοιπόν, θα είναι η δεύτερη διοργάνωση που χάνει ο Greek Freak από τη στιγμή που φόρεσε για πρώτη φορά το Εθνόσημο στο στήθος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Η τελευταία φορά που δεν είχε καταφέρει να δώσει το “παρών” ήταν το Ευρωμπάσκετ του 2017, όταν η χώρα μας αναγκάστηκε να παρουσιαστεί στα παρκέ χωρίς τον 4ετη τότε φόργουορντ των Milwaukee Bucks.

Συνολικά, έχει καταφέρει να παρουσιαστεί σε τέσσερις τελικές φάσεις (Παγκόσμιο 2014, Ευρωμπάσκετ 2015, Παγκόσμιο 2019, Ευρωμπάσκετ 2022) αλλά και σε μια προημιτελική, το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά του 2016.

Γενικότερα, κατά μέσο όρο γράφει 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ με τα χρώματα της Ελλάδας.