Λίγες ώρες πριν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μυθική εμφάνιση απέναντι στους Wizards χαρίζοντας σε μεγάλο βαθμό τη νίκη στην ομάδα του. Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης έκανε δηλώσεις τονίζοντας πως θέλει να μοιάσει στο LeBron, να φτάσει 38 χρονών και να πετυχαίνει συνεχόμενα ρεκόρ. Παράλληλα, υπογράμμισε πως σκοπός του είναι να δημιουργεί τέχνη με το τρόπο παιχνιδιού του λέγοντας πως δεν βαριέται ποτέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω να περνάω καλά, να απολαμβάνω το παιχνίδι, να δημιουργώ τέχνη. Αλλά έχω φτάσει σε ένα σημείο που το παιχνίδι μου θεωρείται βαρετό. Κάνω ό,τι κάνω και δεν το συζητάνε, γιατί θεωρούν ότι είναι βαρετό. Το κάνω κάθε βράδυ και αυτό θέλω να κάνω. Θέλω οι άλλοι να πιστεύουν ότι το παιχνίδι μου είναι βαρετό. Αλλά εγώ δεν βαριέμαι ποτέ. Οι σπουδαίοι παίκτες, οι καλύτεροι, δεν βαριούνται ποτέ να βγουν εκεί έξω, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε βράδυ, ανεξάρτητα από το ποιον έχουν απέναντί τους. Αυτή είναι η δική μου νοοτροπία.

Θέλω να είμαι σαν έναν παίκτη που λέγεται ΛεΜπρόν και έβαλε 47 πόντους στα γενέθλιά του και την άλλη μέρα 43 νομίζω. Στην 20η σεζόν του, στα 38 του χρόνια. Δεν ανταγωνίζομαι με τους άλλους. Είμαστε 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι και όλοι είναι μοναδικοί. Αν υπήρχε ένας άλλος Γιάννης θα τον ανταγωνιζόμουν, αλλά ακόμα και δίδυμο αδερφό να είχα θα ήταν δύσκολο. Θα είχε άλλο όνομα, θα είχε γεννηθεί 5′-10′ πριν από εμένα ή μετά από εμένα».