Η Λιθουανία ήταν εξαιρετική από το πρώτο λεπτό του αγώνα, διατήρησε την ψυχραιμία της όταν οι ΗΠΑ έγιναν απειλητικές κι έτσι κατάφερε να φτάσει σε μία ιστορική νίκη με 110-104 και παράλληλα να σπάσει το αήττητο της σημερινής της αντιπάλου. Ουσιαστικά η “Λιέτουβα” προκρίθηκε ως πρώτη κι αήττητη από τον όμιλο J και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Σερβία, την ώρα που η δεύτερη Αμερική θα “κονταροχτυπηθεί” με την Ιταλία για μία θέση στην τετράδα. Από την μεριά των νικητών ξεχώρισαν οι Kariniauskas και Kuzminskas με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την άλλη δεν έφταναν οι 35 του Edwards.

Οι Λιθουανοί ήταν σεληνιασμένοι στην επίθεση και πάρα πολύ εύστοχοι από την περίμετρο (χαρακτηριστικό ότι είχαν 9/9 τρίποντα μέχρι το 13′), με συνέπεια να αιφνιδιάσουν πλήρως του Αμερικανούς και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +19 (12-31). Το συγκρότημα του Kerr προσπαθούσε να βγάλει αντίδραση μετά το υπερηχητικό ξεκίνημα της “Λιέτουβα“, ωστόσο δεν τα κατάφερε, καθώς το σύνολο του Maksvytis εξακολουθούσε να είναι το ίδιο συγκεντρωμένο κι αποτελεσματικό και έτσι οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο +17 (37-54). Όπως ήταν αναμενόμενο οι Λιθουανοί δεν μπορούσαν να παίζουν στο ίδιο υψηλό τέμπο, κάτι που το εκμεταλλεύτηκε η Team USΑ.

Συγκεκριμένα οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν ένα επιμέρους 28-17 και με αυτόν τον τρόπο πλησίασαν στους έξι (65-71) και μπήκαν δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης. Βέβαια οι “πράσινοι” μπόρεσαν να ανακάμψουν μετά την παρατεταμένη αντεπίθεση των Αμερικανών, διότι ανέκτησαν άμεσα το +10 (78-88) και το διατήρησαν και στα επόμενα καθοριστικά λεπτά (85-95 στο 37′). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το συγκρότημα του Kerr προσπάθησε εκ νέου να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο και απλά αποδέχτηκε το παρθενικό της ανεπιτυχές αποτέλεσμα σε αυτό το Παγκόσμιο.

Tα δεκάλεπτα: 12-31, 37-54, 65-71, 104-110

Δείτε τα στατιστικά εδώ