16. Τα εκατομμύρια δολάρια που ξεπερνούσαν τα όρια του salary cap στα οικονομικά δρώμενα των Miami Heat για τη νέα σεζόν μέχρι και χθες.

48.5. Τα εκατομμύρια δολάρια που τα ξεπερνούν μετά την ανανέωση του Tyler Herro, ο οποίος θα απολαμβάνει ετησίως περίπου 32.5 εκ. δολ. για τα επόμενα 4 χρόνια μετά και το νέο ηγεμονικό συμβόλαιο αξίας 130 εκ που υπέγραψε πριν από μερικές ώρες με το Miami.

Αν αναλογιστεί κανείς δε και το γεγονός πως αυτά τα +48.5 εκ. δολ. (182 εκ συνολικά) -που αφορούν την 2η πιο ακριβή επίδοση της νέας σεζόν πίσω μονάχα από την πιο γεμάτη ομάδα του ΝΒΑ, τους LA Clippers- αφορούν μόλις 10 από τους διαθέσιμους 17 παίκτες, τότε γίνεται άμεσα αντιληπτό το πόσο δύσκολη είναι ουσιαστικά η πραγματικότητα για την αρμάδα της Florida. Ακόμα και αν ο Victor Oladipo κάνει opt out από τα 9.5 εκ της player option του, η οικονομική κατάσταση παραμένει τραγική, με τους Heat να υπερβαίνουν για ακόμα μια χρονιά το όριο των φόρων κατά ριπας με τα 9 “κλειστά” συμβόλαια της νέας σεζόν…

Η λύση φυσικά μια. Οι ανταλλαγές των βαριών οικονομικά συμβολαίων με αντίστοιχα μικρότερου όγκου προκειμένου να επέλθει αφενός μια ισορροπία στο salary cap και αφετέρου να χτιστεί και πάλι ένα ρόστερ που θα κυνηγήσει με αρκετές φιλοδοξίες ένα δαχτυλίδι -με τους κύριους πρωταγωνιστές της τελευταίας παρουσίας σε Τελικούς (Jimmy Butler, Bam Adebayo, Tyler Herro) να είναι πλέον δεμένοι μέχρι τουλάχιστον και το 2026. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι χώρος για ρολίστες, κάτι που θα γεννηθεί μονάχα αν απομακρυνθει εν ευθέτω χρόνω ένας -ή αμφότεροι- εκ των Kyle Lowry (29 εκ ετησίως/2 χρόνια) και Duncan Robinson (19 εκ ετησίως/4 χρόνια)καθότι τα αμέσως επόμενα μεγαλύτερα συμβόλαια, αυτά των Caleb Martin (7 εκ) και Dwayne Dedmon (4 εκ) δεν ενοχλούν κανένα.

Η λογική φυσικά, καθώς πλέον ο απώτερος σκοπός δεν είναι ένα τρομερό αντάλλαγμα αγωνιστικά αλλά ένα που θα βοηθήσει άμεσα οικονομικά, πως οι contending μνηστήρες των επίσης πολλών παχυλών συμβολαίων βγαίνουν από την εξίσωση καθότι δεν έχει νόημα για το Miami να δώσει ένα τεράστιο για ένα άλλο. Επομένως, το πιο πιθανό σενάριο μέχρι και τον επόμενο Σεπτέμβριο -ειδικά αν οι Heat δεν φτάσουν μέχρι τέλους και φέτος- δεν είναι άλλο από το να καταλήξουν αυτοί οι δύο σε “μικρότερους” συλλόγους.

Tags:
Miami Heat NBA