Από το 2008 είχε να έρθει στη χώρα μας μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και τώρα- μαντέψτε- έχουμε ήδη δύο. Ο Insider αναλύει τα δεδομένα

Υπάρχουν και κάποια πράγματα πέρα από τα προφανή, πέρα από τα αγωνιστικά, πέρα από τις συζητήσεις για το αν η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Κάτι που ευχόμαστε με τη ψυχή μας και θα πρέπει όλοι να είμαστε στο πλευρό της.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα βγαίνει από την «αφάνεια» και γίνεται ξανά κέντρο του μπάσκετ, προφανώς κι αποτελεί κάτι ξεχωριστό. Το Προολυμπιακό τουρνουά του 2024 αλλά και το Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2025, όχι μόνο σε έναν όμιλο αλλά και στην τελική φάση, θα διεξαχθούν στη χώρα μας. Μεγάλη ιστορία και σίγουρα μπορείτε να το καταλάβετε.

Από το 2008 έχει να δει η χώρα μας μια τόσο μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων. Τότε είχε γίνει και πάλι εδώ ένας όμιλος του Προολυμπιακού και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καταφέρει να πάρει την πρόκριση για το Πεκίνο. Μόνο διοργανώσεις «μικρών» Εθνικών, που βέβαια δεν είναι ασήμαντες αλλά σίγουρα δεν έχουν τη βαρύτητα αυτών που έχουμε μπροστά μας.

Μια θέση για το Παρίσι το 2024 και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες για το 2025 θα κριθούν στη χώρα μας. Αστέρια του αθλήματος και μάλιστα πρώτου μεγέθους θα έρθουν στην Ελλάδα. Ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου και κυρίως να βρεθεί κοντά στην Εθνική ομάδα.

Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να επιστρέψει το μπάσκετ στο προσκήνιο, να γίνει η Ελλάδα «κέντρο» μεγάλων διοργανώσεων κάτι που τόσα χρόνια (15 για την ακρίβεια) είχαμε στερηθεί. Και το βήμα που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι τεράστιο