Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την ήττα της Εθνικής μας ομάδας στην Ισπανία

 

Εντάξει ένα φιλικό ήταν και τίποτα παραπάνω. Καμία ανησυχία και καμία γκρίνια. Προσοχή όμως. Δεν χάσαμε από την κλασική Ισπανία αλλά από το φάντασμα της πανίσχυρης μέχρι πρότινος Ισπανίας που πλέον είναι μια έμπειρη απλά μεσαία ομάδα με φανέλα. Την οποία με τον Γιάννη και επίσης και στο ΟΑΚΑ χωρίς Σλούκα-Παπαγιάννη κερδίσαμε με 86-70. Συνεπώς αν και από την άλλη πλευρά γύρισε ο Γιουλ και εμείς δεν είχαμε τον Γιάννη,δεν περίμενα ότι θα χάσουμε και εύκολα! Η Ελλάδα όμως έδειξε ότι πίσω από τα 7-8 πρωτοκλασάτα παιδιά έχει χαμηλή ποιότητα και ασφαλως πολύ χαμηλότερο επίπεδο από την αντίστοιχη Ισπανία. Ο Ιτούδης είναι αλήθεια ότι έχει φέρει μια σοβαρότητα, κύρος και καλύτερη αντιμετώπιση από τον πάγκο αλλά δεν είναι μάγος.

Κρατάμε κάποια καλά διαστήματα και αντιδράσεις, αλλά συνολικά η εμφάνιση ήταν κακή. Ακόμα και καλή άμυνα που παίξαμε κάποια διαστήματα πήγαν χαμένα γιατί τότε δεν είχαμε σκορ και είχαμε και μεγάλα μπλακ άουτ. Οπως το πρώτο δίλεπτο με το 11-2 με 3 συνεχόμενα τρίποντα (αν και δεν φάγαμε τελικά πολλά με 9/19 αλλά για να βελτιώσουμε το πρόβλημα αυτό άνοιξε η ρακέτα μας) που το 8-15 έγινε 19-17. Και φυσικά η συνέχεια μετά το 45-47 όταν από το 16′ (43-32) έως το 22′ (45-47) είχαμε το καλύτερο διαστημά μας με ένα 0-15! Μετά όμως η διαφορά άνετα πήγε στους 10 ακόμα και στους 14π και το τελικό 87-80 είναι και πάλι καλά που λες… Το 46-29 ριμπάουντ δείχνει πρόβλημα στην ρακέτα λογικό όμως χωρίς Παπαγιάννη-Γιάννη όταν ανεβαίνει και στο σέντερ. Η Ισπανία πήρε και 15 επιθετικά ριμπάουντ. Μια μέτρια Ισπανία που ο ΝΒΑερ αλλα όχι κάτι τρομερό Γ. Χερναγκόμεθ έκανε πάρτι με 23 πόντους.

Το 7/24 τρίποντα ήταν πάλι κακό ποσοστό θυμίζοντας παλιές εποχές όπως και οι πολλές κακές επιθέσεις που μας έμενε η μπάλα στα χέρια με κακή κυκλοφορία ειδικά όταν έλλειπε ο Καλάθης (και με δεδομένη την απουσία στο πόιντ του Σλούκα). Ενδεικτικό ότι έκανε 9 (!) σουτ ο Κασελάκης! Πρόβλημα που παραμένει και οι βολές με 12 χαμένες πάλι (17/29!). Κοινώς τα κλασικά προβλήματα όταν δεν έχεις τον σταρ Γιάννη και δύο βασικούς πυλώνες και παρά την αθλητικότητα που έφεραν οι άλλοι δύο Αντετοκούνμπο και ο Ντόρσεϊ. Ο Ιτούδης είδε πολλά και προβληματίστηκε για τον πάγκο του αλλά ας κρατήσουμε την βασική ομάδα που θα τραβήξει και το κουπί.

Κέρδος επίσης ο συγκλονιστικός Αγραβάνης με 24 πόντους αλλά και τρομερό πάθος και στην άμυνα παίζοντας ακόμα και στο σέντερ. Νομίζω ότι θα βρει άνετα ένα 15λεπτο στο “4” πίσω από τον Γιάννη και όταν ο τελευταίος ανεβαίνει στο “5”. Εκει που ο αδελφός του Κώστας άρχισε πολυ καλά, έχει όρεξη και τρομερά προσόντα αλλα και απειρία σε υψηλό επίπεδο και έτρωγε πολλές φάσεις… Στον άσο θετικός ο Καλάθης (8 ασίστ) και από πίσω χάος (μετριότατοι Μποχωρίδης-Λούντζης).

Ο Ντόρσεϊ δείχνει αγχωμένος να προσφέρει και ήταν άστοχος με 0 τρίποντα και 3/9σ. Ο Λαρεντζάκης δείχνει να έχει μπει στον ρόλο για την άμυνα. Ο Παπανικολάου μέτριος χτες, θετικός ο Παπαπέτρου που δείχνει να βρίσκει τον ρόλο του. Αυτόν που ψάχνει και ο Θανάσης που ήταν άτολμος επιθετικά και έμεινε άποντος σε 15′. Γενικά μόλις γυρίσει και ο Παπαγιάνης θα έχουμε μπέρδεμα με τα φόργουντ. Ο Κασελάκης απλά στην άμυνα μαχητικός,τίποστα στα 5′ ο Κουζέλογλου. Ασφαλώς τα -17 ριμπάουντ ήρθαν και με χαμηλά σχήματα και χωρίς κανένα από τα τρία σέντερ μας (εκτός Γιάννης, Παπαγιάννης και 18 ο Κώστας).