Το Basketblog.gr παρουσίασε εχθές μέσω της έρευνας του Business Insider το πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή Γυμνασίου και Λυκείου να μεταπηδήσει στο Κολέγιο και μετέπειτα σε μια επαγγελματική ομάδα.

Σήμερα, θα επικεντρωθούμε και πάλι στα τέσσερα πιο δημοφιλή αθλήματα των ΗΠΑ (baseball, football, basketball και hockey) και θα παρουσιάσουμε τις πόλεις ή πολιτείες από τις οποίες προέρχονται οι επαγγελματίες αθλητές.

Παρατηρώντας αρχικά τη φωτογραφία παρατηρούμε πως το Chigago έχει τη πρωτοκαθεδρία όσον αφορά τη καταγωγή των επαγγελματιών αθλητών σε τρία από τα τέσσερα αθλήματα. Συγκεκριμένα, στο baseball 370 αθλητές, 464 στο Αμερικάνικο ποδόσφαιρο και 125 στο μπάσκετ κατάγονται από το Chigago. Αντίθετα, στο hockey 458 αθλητές προέρχονται από το Toronto ενώ το Chigago στο εν λόγω άθλημα δεν υπάρχει καν στη λίστα.

Συνεχίζουμε, με το Los Angeles που στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 441 και 103 αθλητές αντίστοιχα ενώ στο Baseball βρίσκεται πιο κάτω, στην 6η θέση με 231 «εκπρόσωπους». Και πάλι στο χόκει δεν συναντάμε το LA. Παρόμοια περίπτωση είναι και η Philadelphia που διαθέτει συνολικά 863 αθλητές σε όλα τα αθλήματα πλην χόκει.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως στο χόκει υπάρχουν αθλητές ως επι το πλείστον που προέρχονται από μικρότερες πληθυσμιακά περιοχές συγκριτικά με το Chigago και το LA. 458 αθλητές του χόκει κατάγωνται από το Toronto ενώ ακολουθεί το Montreal με 314 αθλητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως New York και Washigton βρίσκονται από τη μέση και κάτω στις λίστες.

Δείτε αναλυτικά, τις 10 περιοχές σε κάθε άθλημα που κατάγωνται οι επαγγελματίες αθλητές:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Tags:
ΗΠΑ