Αναμφίβολα, η ενασχόληση των μαθητών Λυκείου με τον αθλητισμό αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις ΗΠΑ.

Σε έρευνα που έλαβε χώρα στα Λύκεια της Αμερικής βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για το πόσοι αθλητές ασχολούνται με τα πιο δημοφιλή αθλήματα της χώρας (american football, basketball, baseball, women’s basketball, men’s soccer και men’s ice hockey) και πόσοι μετέπειτα ακολουθούν την κολεγιακή καριέρα μέχρι το σημείο να φτάσουν να γίνουν επιλογές κάποιων ομάδων.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε λοιπόν στο American Football που αποτελεί και το πιο δημοφιλές άθλημα των μαθητών, υπάρχουν περίπου 1 εκατομμύριο αθλητές εκ των οποίων περίπου οι 72.000 θα παίξουν σε κολλέγια και μονάχα οι 255 έχουν επιλεγεί από ομάδες. Εν συνεχεία, όσον αφορά στο κολεγιακό μπάσκετ περίπου 18 χιλιάδες  εκ των 541 χιλιάδων αθλητών θα μεταπηδήσουν από το Λύκειο στο Κολέγιο ενώ οι 47 αποτελούν draft επιλογές.

Ίδια αναλογία παρατηρούμε και στα υπόλοιπα αθλήματα με το χόκεϊ πάγου να διαθέτει το μικρότερο αριθμό αθλητών με 36 χιλιάδες περίπου εκ των οποίων οι 4 χιλιάδες θα ακολουθήσουν κολεγιακή πορεία και οι 60 θα επιλεγούν από ομάδες.

Με βάση τα νούμερα, γίνεται αντιληπτό πως είναι αρκετά δύσκολο κάποιος αθλητής Γυμνασίου και Λυκείου να μεταπηδήσει στο Κολέγιο και ακόμη πιο δύσκολο να επιλεχθεί μετέπειτα από την εκάστοτε ομάδα.

Αναλυτικά τα νούμερα από την έρευνα του Business Insider:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Πηγή: NCAA
Tags:
ΗΠΑ