Ο Ηρακλής μετά από μία δύσκολη σεζόν που έφερε τον υποβιβασμό του στην Α2, προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει άμεσα την έπανοδό του στην μεγάλη κατηγορία. Ο Παντελής Μπούτσκος κι η διοικούσα επιτροπή της ομάδας τσεκάρουν συνεχώς παίκτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν την διαφορά στο επίπεδο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της χώρας μας.

Ένας από αυτούς ήταν κι ο Διαμαντής Σλαφτσάκης, για τον οποίο έγινε προσπάθεια απόκτησής του, ωστόσο ο έμπειρος ψηλός βρήκε αυτό που ήθελε στην Α1, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τον συμπολίτη ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του Γηραιού δεν προτίθενται να μείνουν με “σταυρωμένα τα χέρια” και βρίσκονται σε συζητήσεις για την παραμονή του πολύπειρου Δημήτρη Χαριτόπουλου στην ομάδα, με τις πιθανότητες να υπάρξει θετική έκβαση στην υπόθεση να είναι αρκετές.

Οι συστάσεις για τον 39χρονο ψηλό είναι περιττές και σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών τότε οι Θεσσαλονικείς θα είναι πολύ ισχυροί στην γραμμή των ψηλών. Θυμίζουμε ότι τελευταία χρονιά του Ημαθιώτη άσου στην Α2  ήταν το 2017-18, όντας πάλι παίκτης του Ηρακλή. Μάλιστα ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν εκείνη την αγωνιστική περίοδο, μετρώντας 12,1 πόντους και 6,6 ριμπάουντ στην κανονική διάρκεια, ενώ στα πλέι οφ είχε ακόμη καλύτερη παρουσία με 14 πόντους και 10,5 ριμπάουντ.