Οι Ισπανοί είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα και παρά τα μικρά ξεσπάσματα της Εθνικής μας κατάφεραν να πάρουν την ρεβάνς για την προχθεσινή τους ήττα με 86-70 στο ΟΑΚΑ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πλήρωσε τα κενά του διαστήματα, ενώ αναμφίβολα του στοίχισε και η απώλεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος προφυλάχθηκε λόγων ενοχλήσεων στο γόνατο. Πλέον η “Επίσημη Αγαπημένη” στρέφει την προσοχή της στο τουρνουά “Ακρόπολις”, που θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ ενόψει των υποχρεώσεων της στο Ευρωμπάσκετ και τα παράθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κορυφαίοι για τους Ισπανούς ήταν οι Geuer και Hernangomez, με τον πρώτο να σημειώνει 23 πόντους και 10 ριμπάουντ και το δεύτερο να ακολουθεί με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από την μεριά της Εθνικής μας ξεχώρισε ο Αγραβάνης με 24 πόντους και 4 ριμπάουντ, παίρνοντας μάλιστα αρκετό χρόνο συμμετοχής και σαν center, ενώ δεν υπήρξε κάποιος άλλος διψήφιος.

Το στατιστικό που έκανε την διαφορά για τους νικητές ήταν το καλό ποσοστό στα τρίποντα (9/19) έναντι μόλις 7/24 της χώρας μας. Επιπλέον οι Ισπανοί κυριάρχησαν και στα ριμπάουντ 46-29, εξαιτίας της απουσίας των δύο καλύτερων ψηλών μας  (Αντετοκούνμπο – Παπαγιάννης).

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο ξεκίνημα (8-8), με τους δύο αντιπάλους να χτυπούν ο ένας τον άλλον κοντά στο καλάθι και το σύνολο του Scariollo να έχει αιχμή του δόρατος τον Geuer και τον Hernangomez, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστεί με ευκολία. Στην συνέχεια οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έβγαλαν διαδοχικές καλές άμυνες, ενώ βρήκαν και ρυθμό στην επίθεση, με αποτέλεσμα να αποσπαστούν με επτά πόντους (8-15). Σε αντίθεση με το πρώτο ματς οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και με οδηγούς τις «παλιοσειρές» Llull και Fernandez προσπέρασαν με 22-21 στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Ισπανοί συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έχοντας βρει τα πατήματά τους στο μπροστά μέρος του παρκέ, πήραν προβάδισμα 8 πόντων (29-21). Η «Επίσημη Αγαπημένη» δεν άφησε τους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους και πλησίασε στους τρεις (31-28), ωστόσο στα επόμενα λεπτά οι αντίπαλοί μας πάτησαν το πόδι στο γκάζι και ξέφυγαν με 13 πόντους (45-32). Σε εκείνο το σημείο η Εθνική μας βελτίωσε άρδην την αμυντική της εικόνα, με συνέπεια να τρέξει ένα επιμέρους 8-0 και να πάει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 45-40.

Mε πρωταγωνιστή τον Παπανικολάου σε άμυνα κι επίθεση η «γαλανόλευκη» ισοφάρισε στους 45 πόντους, την ώρα που ένα πολύ δύσκολο καλάθι του Αγραβάνη την έφερε μπροστά στο σκορ με 45-47, ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους 15-0. Το συγκρότημα του Scariollo ανέκαμψε άμεσα και με τρίποντο του Hernangomez πήρε εκ νέου αέρα έξι πόντων (55-49). Η αρμάδα του Ιτούδη έχασε την συγκέντρωσή της, όντας μάλιστα αναποτελεσματική στην επίθεση. Αυτήν την συνθήκη την εκμεταλλεύτηκαν πλήρως οι Ισπανοί, που ξανάχτισαν διψήφια διαφορά (65-53). Παρόλα αυτά η Εθνική μας δεν παρέδωσε τα όπλα και ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο στο -6 (67-61), αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά ενόψει της τελικής ευθείας του αγώνα.

Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Ιτούδη είχαν το μομέντουμ έπειτα από το μίνι comeback των τελευταίων λεπτών του τρίτου δεκαλέπτου, οι Ισπανοί ήταν πολύ πιεστικοί στην άμυνα και διαμόρφωσαν το 77-63, βάζοντας πολύ δύσκολα στην Εθνική μας ενόψει της συνέχειας του αγώνα. Βέβαια η “γαλανόλευκη” προσπαθούσε να μείνει μέσα στο παιχνίδι και έφερε τον αγώνα στο -8 (79-71), περίπου τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, χωρίς να καταφέρει κάτι περαιτέρω, καθότι οι Ισπανοί διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα κι έτσι έφτασαν στην νίκη.

 

 

 

 

Τα δεκάλεπτα:22-21, 45-40, 67-61, 87-80

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ