Ο Παναθηναικός είναι ο μεγάλος Κυπελλούχος της χρονιάς επικρατώντας στο τελικό της Ελευθερίας Μοσχάτου και έτσι πανηγύρισε το κύπελλο μετά από πολλά χρόνια.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης προπονητές και αθλήτριες και από τις δύο ομάδες έκαναν δηλώσεις. Φυσικά, ξεχωρίζουν οι τοποθετήσεις της MVP Carter, της Παυλοπούλου αλλά και της κόουτς Καπογιάννη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ελένη Καπογιάννη (Προπονήτρια Παναθηναϊκού): «Όπως διαπιστώσαμε οι παίκτριές μας ήταν πιο αγχωμένες από όσο θα έπρεπε. Η Ελευθερία έκανε το ιδανικό παιχνίδι εναντίον μας, έπαιξε πολύ καλά. Στο τέλος μέτρησε η εμπειρία μας. Συγχαρητήρια στο Μοσχάτο, άξια βρίσκεται εδώ και μπράβο του! Συγχαρητήρια και στην ομάδα μου όμως, γιατί τα καταφέραμε.

Για το άγχος που είχε η ομάδα της: «Όταν έχεις άγχος δεν έχεις καθαρό μυαλό. Δώσαμε και τακτικές οδηγίες στα τάιμ άουτ, αλλά κυρίως θέλαμε να δουν τα απλά πράγματα που έχαναν λόγω… θολούρας. Είχε σασπένς το παιχνίδι ελπίζω να άρεσε στον κόσμο που ήρθε εδώ και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Για το αν θα δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα της ενόψει της συνέχειας της σειράς του τελικού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό: «Το κύπελλο θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση σήμερα, αλλά μέχρι αύριο το μεσημέρι που επιστρέφουμε στο γήπεδο. Είναι δύσκολη η σειρά μας με τον Ολυμπιακό. Είμαστε το αουτσάιντερ, έχουμε μια απώλεια σημαντική είναι μια παίκτρια που έχει στηθεί η ομάδα. Σίγουρα μια ανάταση ψυχολογική θα μας δώσει, αλλά θα μείνουμε και προσγειωμένες, γιατί δεν παίξαμε όπως έπρεπε».

Αρίκα Κάρτερ (Αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έβγαινα MVP. Κάνω στο παιχνίδι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ομάδα και από τη στιγμή που αυτό έπρεπε να κάνω σήμερα το έκανα. Η ομάδα μας παλεύει σε κάθε παιχνίδι και γίνεται ομαδική προσπάθεια. Περιμέναμε να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι γιατί ο τελικός του κυπέλλου είναι ξεχωριστός. Και οι δύο ομάδες διεκδικούσαν έναν τίτλο στο τέλος όμως ο Παναθηναϊκός στο τέλος ήταν καλύτερος και πήρε την νίκη.

Πηνελόπη Παυλοπούλου (Αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Αρχικά να πω ότι είναι πολύ βαρύ το τρόπαιο και χρειάστηκα και τη στήριξη των συμπαικτριών μου. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου, ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι και διπλά συγχαρητήρια στην Ελευθερία. Το πάλεψαν μέχρι τέλους και άξιζαν που βρέθηκαν εδώ .Είναι τεράστια τιμή πραγματικά να κατακτάς τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό».

Ελεάννα Χριστινάκη (Αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Κάθε παιχνίδι στο κύπελλο επειδή είναι ένας αγώνας είχαμε και στρες γιατί ήμασταν το φαβορί η νίκη είναι νίκη και χαρούμενοι που επιτεύχθηκε ο πρώτος στόχος της χρονιάς. Η Κάρτερ εξαιρετική παίκτρια αλλά έγινε ομαδική δουλειά έβαλε μεγάλα σουτ, η Πότερ πήρε ριμπάουντ και όλα τα κορίτσια προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να πάρουμε τη νίκη».

Γιώργος Σίμος (Προπονητής Ελευθερίας Μοσχάτου): «Το πιστεύαμε, ναι… Είχαμε πει «πάμε να πάρουμε το κύπελλο». Πιστεύω πολύ αυτές τις κοπέλες, είναι φανταστικές, θα έδινα τη ζωή μου γι’ αυτές. Δικαιότατα ο Παναθηναϊκός πήρε τον τίτλο. Είναι πιο έμπειρος και στο τέλος πήρε τη νίκη. Ελπίζω να ανταμείψαμε τον κόσμο που ήρθε εδώ σήμερα. Μπράβο στην κόουτς Καπογιάννη και στον Παναθηναϊκό, συγχαρητήρια σε όλους. Θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι με την ομάδα, δεν θα μείνω του χρόνου αλλά έχει πολύ μέλλον αυτή η ομάδα».

Λιλιάννα Καρακασίδου (Αθλήτρια Ελευθερίας Μοσχάτου): «Μας άφησε πικρή γεύση, σίγουρα, γιατί όταν φτάνεις τόσο κοντά στην πηγή… Ξέραμε ο Παναθηναϊκός το φαβορί, αλλά πλησιάσαμε. Όταν αντιμετωπίζεις μία τόσο καλή ομάδα, όταν κάνεις κάποια λάθη θα σε τιμωρήσει και εκεί χάσαμε και το παιχνίδι. Παίξαμε τρομερή άμυνα, περιορίσαμε τον Παναθηναϊκό στους 66 πόντους όλες βοήθησαν στην επίθεση και ήταν καθαρά ομαδική δουλειά».