Σίγουρα, από τα ξημερώματα της σημερινής ημέρας ως και αυτήν την ώρα που μιλάμε έχετε διαβάσει εκατοντάδες λέξεις, παραγράφους και κείμενα για τον πρώτο πλέον σκόρερ όλων των εποχών στο NBA. Θέλετε να διαβάσετε και άλλη μια φορά το όνομα; LeBron James.

Ο «Βασιλιάς» (και όχι άδικα) μετράει άλλη μια μέρα καταξίωσης, άλλη μια μέρα επιβεβαίωσης και καθολικής αποδοχής. Πολλές φορές δεν παίζουν ρόλο τα νούμερα ή τα στατιστικά λένε. Να όμως που εν προκειμένω μετρούν. Μετρούν γιατί αποδεικνύουν τις εργατοώρες, τα χρήματα και τις θυσίες που έχει ξοδέψει ο εν λόγω θρύλος. Από τις 29 Οκτωβρίου του 2003 δηλάδη που ήταν και το ντεμπούτο στο NBA ως και τις 8 Φεβρουαρίου του 2023. Τίποτα δεν είναι φυσικά τυχαίο.

Οφείλω να ομολογήσω πως αυτό το κείμενο γράφεται μέτα από μερική ανακούφιση καθώς πολλοί πίστευαν (αναμεσά τους και εγώ) πως το ρεκόρ αυτό θα λάμβανε χώρα στην αναμέτρηση της Πέμπτης απέναντι στον Γιάννη και στους Bucks. Μικρή σημασία όμως έχει, για έναν άνθρωπο που μεγάλωσαν γενιές και γενιές βλεποντάς τον να πρωταγωνιστεί σε διαφορετικές εκδοχές του NBA.

Για να μη παρεξηγηθώ υπάρχουν και οι haters αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις πως ο LeBron ναι έγινε ο πρώτος σκόρερ αλλά βρίσκεαι και σε τροχιά και άλλων τέτοιων (4ος σε ασίστ και γιατί όχι να κατακτήσει και ακόμη ένα πρωτάθλημα) και όλα αυτά ενώ διάγει την 20η του σεζόν στη λίγκα.

Δεν θα αναλωθώ στις μεγάλες του εμφανίσεις και στη μεγάλη του συμβολή στα πρωταθλήματα των ομάδων που έπαιξε. Άλλωστε, αυτά είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Εμείς, οι ρομαντικοί του αθλήματος ή αν θέλετε ακόμη καλύτερα οι «Λεμπρονικοί» γιορτάζουμε και χαιρόμαστε όπως και εκείνος.

39 χρόνων and it’s stills counting.