Η Λετονία ευτύχησε να πάρει ακόμη και διψήφιες διαφορές, με την Ελλάδα να επιστρέφει και τις δύο φορές αλλά να μην μπορεί τελικά να κερδίσει ένα ματς, που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, διότι κι οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για την ιστορία η ομάδα του. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο παλιός μας γνώριμος Leimanis (αγωνιζόταν στον Κόροιβο την σεζόν 2018-19) με 11 πόντους και οκτώ ασίστ, ενώ και ο Strautins έδωσε λύσεις με 11 πόντους. Στην αντίπερα όχθη για την Εθνική μας δεν υπήρξε κάποιος διψήφιος και οι πρώτοι σκόρερ ήταν οι Χατζηδάκης και Τολιόπουλος με εννιά κι οκτώ πόντους αντίστοιχα.

To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα έβρισκε σκούρα στο μπροστά μέρος του παρκέ, με αποτέλεσμα το σύνολο του Banki να παίρνει πλεονέκτημα έξι πόντων από αρκετά νωρίς (6-0). Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα για την Εθνική μας, που πλήρωσε την επιθετική της δυστοκία και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο -10 (18-8). Το συγκρότημα του Μανωλόπουλου προσπαθούσε να επανέλθει και με δύο βολές του Τολιόπουλου πλησίασε στους έξι, αλλά (28-22), ωστόσο οι γηπεδούχοι διατηρούσαν μία πολύ ικανοποιητική απόσταση (33-24). Πάντως η Ελλάδα έκανε ένα δυνατό φίνις στο τέλος του πρώτου μέρους και κατάφερε να οδηγηθεί στην ανάπαυλα με ένα την ελάχιστη δυνατή ζημιά (33-32).

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την χώρα μας, η οποία προσπέρασε με τρίποντο του Τανούλη (33-35), ωστόσο τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν άρδην, αφού οι Λετονοί έτρεξαν ένα 12-1 και αποκατέστησαν το +9 (45-36), ενώ πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 11 πόντων (52-41). Παρόλα αυτά η Εθνική μας έβγαλε για ακόμη μία φορά σφυγμό και έφερε το παιχνίδι στο καλάθι (54-52), ενώ ο χαρακτήρας του ντέρμπι παρέμενε αναλλοίωτος μέχρι ο Strautins να δώσει αέρα έξι πόντων (61-55 στο 37′). Από εκεί κι έπειτα δεν άλλαξε κάτι δραματικά και τα πάντα αναφορικά με τον τελικό νικητή τελείωσαν μετά το καλάθι του Kurucs στα 82”, το οποίο διαμόρφωσε το 65-57.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 33-32, 52-41, 67-57

Δείτε τα στατιστικά εδώ