Ο Βαγγέλης Λιόλιος κι η διοίκηση της ΕΟΚ ανέλαβαν την ευθύνη για την μη (απευθείας) πρόκριση της Εθνικής στην Ολυμπιάδα, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να αναφέρει ότι είναι υπερήφανος για την προσπάθεια παικτών και προπονητών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο αγωνιστικός στόχος του Παγκοσμίου ήταν μια διάκριση και να κατακτήσουμε θέση που θα μας οδηγούσε στην Ολυμπιάδα και ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη. Ο ποιοτικός στόχος ήταν η ομάδα να δώσει το καλύτερο της εαυτό. Να έχει μαχητικότητα, αυταπάρνηση και ενότητα. Αυτό ζητήθηκε από τη πρώτη μέρα από όλους τους παίκτες. Και αυτός ο στόχος επετεύχθη.

Οι παίκτες έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και ένα μήνυμα πάθους και αυτοθυσίας προς την Ελληνική κοινωνία. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ομάδα. Εκπροσωπεί ένα ολόκληρο έθνος και οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες τι σημαίνει να φοράς αυτή η φανέλα. Το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες έκαναν το καλύτερο δυνατό προς αυτή τη κατεύθυνση και τους δίνω συγχαρητήρια.

Για οποιαδήποτε μη αγωνιστική υπέρβαση και κατάκτηση του στόχου της συμμετοχής μας στην Ολυμπιάδα την αποκλειστική ευθύνη την έχουμε η Διοίκηση και εγώ προσωπικά. Οι προπονητές και οι παίκτες έκαναν ακριβώς αυτό που τους ζητήσαμε και είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτούς».